A legszebb kirándulóhelyek a szomszédainknál

Ezeket a helyeket érdemes meglátogatni a közelünkben

2018/03/22

Ha beköszönt a jó idő, akkor végre jöhetnek a jó kis kirándulások! Mutatjuk a legszebb kirándulóhelyeket, amikért ráadásul nem is kell túl messzire menni!

Nincs is jobb annál, mint mikor a kellemes tavaszi időben a természetben csavaroghatunk és közben a gyönyörű tájban is gyönyörködhetünk. Ezekért nem is kell messzire mennünk, hiszen Magyarországon és a szomszédos országokban is rengeteg varázslatos hely van, először ez utóbbiakat szedtük össze.

1. Hallstatt, Ausztria

Hallstatt egy igazi kis ékszerdoboz Ausztriában, az Alpokban. Csodálatos látvány a magasra nyúló hegyek és a Hallstatti tó kombinációja. Érdemes egy salzburgi városnézéssel egybekötve menni. Látnivalók terén sem szűkölködik a település: ott a Sóbánya,  a Csontház, a Mária mennybemenetele templom, a Főtér, illetve a kilátó, ahonnan elképesztő a kilátás. A tó környéke és Hallstatt az UNESCO Világörökség részei. Az garantálható, hogy rengeteg fotót fogsz készíteni, ha ellátogatsz, ugyanis a táj annyira magával ragadó!

hallstatt

2. Bled, Szlovénia

Szlovénia telis-tele van gyönyörű tájakkal, mindenképp érdemes egyszer legalább meglátogatni a szomszédunkat. Ott van a Bledi-tó, a Bled-sziget, a Vintgar szurdok, a Bohinji-tó, a Triglav Nemzeti Park, Piran városa és a listát még folytathatnánk. A Bledi-tó környéke egy olyan hely, ami nyugodt kikapcsolódást nyújthat a gyönyörű természetben.

3. Plitvicei-tavak, Horvátország

Európa egyik legszebb természeti látványossága nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökség listájára is. Számos tó és vízesés látványát csodálhatjuk a túraútvonalakon, a legnagyobb vízesés a Veliki slap.

4. Erdély, Románia

Erdély vadregényes tájaival biztosan levesz majd téged is a lábadról. Rengeteg a látnivaló, csak néhányat kiemelve, érdemes megnézni a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat, a Szent Anna-tavat, a Törcsvári kastélyt (Bran), a Parajdi sóbányát, a Peleș kastélyt, és a listát itt is folytathatnánk. Azt mondják, hogy aki egyszer elmegy Erdélybe, az utána mindig visszavágyik.

Békás-szoros és Gyilkos-tó (forrás: www.erdekesvilag.hu)
Békás-szoros és Gyilkos-tó (forrás: www.erdekesvilag.hu)

5. Csorba-tó és a Magas-Tátra, Szlovákia

A Csorba-tó nagyszerű kiindulási pont, hogyha szeretnél túrázni menni a Magas-Tátrában. A friss levegő, lélegzetelállító vízesések és a kilátás megéri a fáradalmakat.

Csorba-tó (forrás: www.kepguru.hu)
Csorba-tó (forrás: www.kepguru.hu)

 

Hozzászólások