A legvagányabb edzőcucc

Akaszd a válladra!

2016/02/16

Magam sem gondoltam volna, hogy egyszer még felnőtt fejjel meg leszek bolondulva egy hátizsákért, de most ott tartok, hogy muszáj beszerezzek egy gymbaget! Nem csak edzéshez…

Emlékszem rá, hogy a suliban mennyire utáltuk a klasszikus iskolatáskát, amit két vállunkra téve hordtunk a hátunkon és majd’ megszakadtunk tőle. Aztán jött egy mindenki számára izgalmas trend, a félvállas, keresztbe vetős táska, és egycsapásra újult energiával indultunk a suli felé reggelente, még ha ugyanúgy meg is szenvedtünk a súlyától. Nem volt mit tenni, az volt a divat és kész! Délután pedig alig vártuk, hogy levessük a terhet az otthon küszöbén, és legalább egy éjszakán át rá se kelljen nézni.

Most mégis, évekkel később, a kora gyermekkori “súlyos” traumatikus élmények ellenére ott tartunk, hogy képesek vagyunk több tízezer forintért megvenni egy-egy nagy márka bőr (vagy nem bőr – vagy bőr utánzatú) hátizsákját, pusztán csak egy logóért. Bár bevallom engem ez a hullám nem kapott el, azért van itt valami, ami engem is teljesen lenyűgözött, ráadásul potom pénzért a tiéd lehet!

gymbag
Fotó: DVA Facebook

Igazából nem tud semmit, „csak” egy zsák és két madzag, amit a hátadra tudsz venni, de kell! Ez pedig a már említett GYMBAG, egy nagyon szép és izgalmas színvilágú hátizsák, különböző anyagokból, amivel szuper jól fel tudod dobni az outfitedet, ugyanúgy, mint egy jó kiegészítővel!

Ha van némi affinitásod a varráshoz, te is könnyen el tudod készíteni magadnak, olyan anyagból, ami tetszik. Ebben a videóban a lányok lépésről lépésre elmagyarázzák neked:

Eszközök:

  • választott anyag (szövet, bőr, vízálló vászon, stb.)
  • vonalzó
  • zsinór
  • gombostű
  • varrógép

Válaszd ki a neked tetsző anyagot, majd vágd méretre (nagyjából 80 x 40 cm). A széleket tűzd vissza 2-2 cm-rel és géppel varrd oda. Itt fogod áthúzni a zsinórt. Az anyag belsejével kifelé fogd össze a két végét, a hosszanti oldalon pedig tűzd meg. A madzagot a videón látható módon dugd át az illesztésen, ezt a mozzanatot kétszer kell megcsinálnod. És mivel a gymbag belseje most a külseje és a külső oldala van belül (ez ne zavarjon össze, semmi pánik!), ezért fogd meg a zsinór két végét, és dugd be a zsákba. Húzd át az alsó végéig, ahol kicsit told ki a kötél szárát. A gombostűk mentén varrd össze a zsákot, ha pedig elkészültél, fordítsd visszájára és kész is vagy! Nagyon egyszerű!

gymbag2
Fotó: DVA Facebook

Az én kedvenceim egy magyar tervezőpáros munkái, a képeken a DVA design darabjai.

Hozzászólások