A legviccesebb fóbiák

Mi a helyzet a fóbiafóbiásokkal?!

2018/01/18

Összegyűjtöttük nektek a 10 legviccesebb fóbiát! ha esetleg phopofóbiában (a fóbiáktól való félelem) szenvedtek el ne olvassátok! Ha pedig magatokra ismertek valamelyikben, írjátok meg nekünk!

Mások félelme nem vicces dolog, de azért lássuk be, akad néhány olyan fóbia, ami megmosolyogtatja az embereket. Ezekből válogattuk össze nektek a legjobbakat. Mi tényleg nagyon jókat derültünk rajtuk, és valószínűleg ti is fogtok – kivéve persze hogyha jókedv fóbiátok van, ami elég kellemetlen lehet.

1. Ha tapasztaltad már, hogy pánikrohamszerű tüneteket produkálsz, ha meglátsz egy fokhagymát, vagy beteges félelem tör rád, mikor lenyeled, és a testedbe kerül akkor bizony alliumfóbiában szenvedsz.

2. Kellemetlen lehet azoknak az élet, főleg a mindennapi dolgok elvégzése (pl: wc használat, iskolapad) akik cathisofóbiások, azaz félnek a leüléstől.

3. Képzeljétek el egy dextrofóbiás és egy levofóbiás ember lakását, hogyan lehet berendezve. A dextrofóbiások félnek mindentől ami a jobb oldalukon található, a levofóbiások pedig attól, ami a bal oldalukon van.

4. Az ephebifóbia általában az idősebb korosztályt érinti, ugyanis pánikroham tör rájuk, ha egy fiatal személy kerül a közelükbe, aki frusztrálja őket.

5. A nyár egy jelentős problémája lehet a genufóbia, ami a térdektől való félelmet jelenti. Úgyhogy óvatosan a szoknya alól kivillanó lábakkal!

6. Csodálkozva néztünk a krometofóbia hallatán, amit kielemeztünk, hogy vagy minden embert érint, vagy senkit. Ennek ugyanis a lényege a pénztől való rettegés. Azok szenvednek ebben a betegségben, akiket félelem tölt el, ha bármilyen kapcsolatba kell kerüljenek egy köteg pénzzel. Mi talán azért szenvedünk ebben a betegségben, mert kevés ideig tudjuk a pénztárcánkban tartani.

7. Mindenki tart valamennyire az anyósától, de van olyan aki bepánikol ha hozzá kell szóljon, rá kell nézzen vagy csak egy légtérbe kell kerüljön vele. Ez a pentherafóbia.

8. A sesquipedalofóbiásoknak nehéz lehet elmenni a pszichológushoz, és elmondani milyen betegségben szenvednek, ugyanis már aközben pánikrohamot kaphatnak hogy kimondják a fóbia nevét, ami a hosszú szavaktól való félelmet jelenti.

9. Az arachibutyrofóbiásoknak valószínűleg elég nagy a képzelőerejük, ugyanis nehéz elhinni, hogy valaki attól féljen, hogy “halált okozhat” a szájpadlásukra tapadt mogyoróvaj.

10. Ezt az egyet megtudjuk érteni, mert elég ijesztő, amikor egy kacsa bámul az arcodba. Ha te is éreztél már félelmet, amikor rád nézett, akkor anatidaefóbiás vagy.

Hozzászólások