A mai nap az utolsó, élvezd ki!

Jön a hideg...

2015/11/19

Reggel elsősorban a Dunántúlon és délen számíthatunk összefüggő, sűrű ködre. Napközben változóan felhős időre van kilátás, azonban helyenként a Dunántúlon napközben tartósabban is megmaradhat a köd. A nyugati, északnyugati szél északon, északkeleten élénk, erős lesz. Hajnalban 1-7°C, napközben 11-19°C várható.

Fronthatás nem várható. Az enyhébb, kellemesebb idő miatt javul közérzetünk, koncentrációképességünk. A komfortérzetünkön csak északon, északkeleten ronthat a szél, az ezeken a tájakon élők körében ingerlékenység, türelmetlenség jelentkezhet. A hűvösebb reggeli időben felerősödhetnek az ízületi panaszok. Érdemes minél több időt a szabadban tölteni, ugyanis ez lesz az utolsó kellemes nap az elkövetkező időszakban. Öltözzünk rétegesen, ugyanis továbbra is nagy lesz a megfázásveszély.

Péntekig marad az enyhe, tavaszias idő, kisebb eső is csak elszórtan fordulhat elő. Hétvégére jelentős lehűlés körvonalazódik, az eső mellett szombat késő délutántól a hegyekben és később síkvidékeken is már a havas eső, hó, hózápor is megjelenhet.

Pénteken egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és kisebb eső többfelé kialakulhat. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Délután 10-17°C várható, a borongósabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Szombaton lehűlés veszi kezdetét, a déli, délkeleti tájak kivételével többfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Csapadékos, szeles időre van kilátás, délen, délnyugaton jelentős mennyiségű eső eshet. Késő délutántól a magasabban fekvő dunántúli tájakon havas eső, de akár havazás is előfordulhat.

Vasárnap kezdetben még eső, havas eső, helyenként záporok, hózáporok tarkíthatják időjárásunkat a szeles időben. Délután már csak 2 és 7 fok közötti maximumokra van kilátás.

Hétfő reggel már országszerte fagyni fog, ugyanakkor megszűnik a csapadék, de marad a hideg idő, 2-8°C közötti maximumokkal.

Forrás: Időkép

Hozzászólások