A Marvel-filmek legnagyobb hibája

Egy érdekes videó, ami leleplezi a filmóriás legnagyobb hiányosságát

2016/09/13

Bár a Marvel-filmek évről évre, filmről filmre rekordokat döntögetnek, egy valami mégis minden esetben felejthető bennük, mégpedig valami fontos.

Aki a képregény-adaptációk létjogosultságát vitatja, tegye fel magának a kérdést: ha abszolút marhaság lenne az összes, vajon hogy lehetnének a Marvel-filmek a legsikeresebb franchise? A Bosszúállók meg a többiek ugyanis szépen csendesen lenyomtak mindenki mást. A James Bond filmeket, a Harry Potter sorozatot, sőt még a Star Wars sagát is. A képregényrajongók előtte is tekintélyes száma több milliósra duzzadt, és Stan Lee lassan nagyon szakrális jelentőséggel bír, mint Ferenc pápa.

Mégis van valami, ami az MCU alkotásaiban is problémás. Ez pedig nem más, mint a filmek zenéje. Persze most nem a Galaxis őrzőinek “Hooked on a feeling“-jére gondolunk, vagy az Iron Man 2 AC/DC dalbetéteire,  hiszen ezek a filmek előtt, a filmek nélkül is a popkultúra szerves részei voltak, nem is ezekhez készültek. De ha visszakanyarodunk a három filmcsaládhoz, amihez az előbb hasonlítottuk a Marvel filmuniverzumot, szinte mindenki képes azonnal, egyből fütyülni, dúdolni valamelyik klasszikus zenét. A Marvelnál ez azonban nincs meg. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden idők legsikeresebb filmuniverzuma nem készíttet remek zenét a filmjeikhez. Egész egyszerűen nem helyezik előtérbe. Nem hagyják, hogy nagyon befolyásolja az érzéseinket, érzelmeinket. Nem húznak akkorát, mint a Cantina Band a tatooini kricsmiben. Az alábbi videó bővebb magyarázatot ad nem csak a Marvel, hanem korunk legtöbb filmének zenei választásaira!

Fotó: IGN

Hozzászólások