A Mikulás csizmáját!

Különleges pizza gasztro-őrülteknek

2015/12/10

Mikulás lázban ég a szerkesztőségünk! Ha könnyű kis falatkákra vágysz az ünnepek alatt, de nem szeretnél lemondani a megszokott ízekről, akkor elő a sütőformával és süsd meg magad ezt az ínycsiklandó pizza csizmát, amit ma elhoztunk neked!

A karácsonyi menüsor a büntetlen élvezetek sora is egyúttal. Ilyenkor kicsit jobban elengedjük magunkat, a fogyókúránkat is takarékra tesszük. Érthető módon ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy jól megtömjük a hasunkat, hiszen a nagymama bejglije és anyukánk halászleve ellenállhatatlan vágyat ébreszt bennünk az elfogyasztásra. Ha szeretnéd viszonozni a törődést és valami jópofa újdonsággal kiegészíteni az ünnepi menüsort, akkor ezt a pizza csizmát muszáj megsütnöd! A Mikulás valahogy észrevétlen csempészte be magát a tudatunkban, a cipőket is jól kipucoltuk a hétvégén, de elmentünk futni velük egyet, sőt a karácsonyi dekorációs összeállításunkból sem maradhatott ki. Egyértelműen kijelenthető, a nagyszakállú még felnőttként is előcsalogatja belőlünk a gyermeket. A recept roppant egyszerű, a dekoráció szinte magától értetődő, az ízélmény pedig fenséges! Ne is húzzuk tovább az időt, inkább csapjunk a tészta közepébe!

Hozzávalók:

  • pizzatészta (lehet előre elkészített is, de találsz nálunk receptet ITT)
  • pizzaszósz
  • mozzarella sajt
  • bazsalikom
  • Mikuláscsizma formájú tésztaszaggató

Elkészítés:

A pizzatésztát lisztes gyúródeszkán nyújtsd ki olyan vastagságúra, amilyennek szeretet a pizzát. Szaggasd ki a tésztát a formáddal, a tetejét kend meg pizzaszósszal és minden egyes szelet szárát hintsd meg mozzarella sajttal.

pizza

Melegítsd elő a sütőt 178 fokra és süsd meg a pizzát, nagyjából 8-10 perc alatt készen is vagy.

pizza

Szórd be aprított bazsalikommal és már fogyaszthatod is! Vigyázz, sosem lesz elég belőle!

pizza

Fotó: Pinterest

 

Hozzászólások