A Nagy Fal – Matt Damon új filmje

A Mars után most Kínát fedezi fel - meg néhány igencsak furcsa szörnyet

2016/10/11

Matt Damon a Mars után Kínába, egyenesen a Nagy Fal lábához siet legújabb filmjében. Vizuális élményekből nem lesz hiány, de mi a helyzet a cselekménnyel?

A Nagy Fal amerikai-kínai koprodukciós alkotás, mely 2017 januárjában kerül majd a magyar mozikba. A színészek közt két komoly húzónév is akad: Matt Damon alakítja majd a főszereplő William Garint, a Trónok Harca Oberynje, Pedro Pascal pedig Pero Tovar néven szerepel majd. Magáról a történetről az eddigi trailerek alapján nem sokat tudunk, ennek ellenére az okos nyugat már most belemagyarázta a rasszizmust.

Az ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a nagy falat ezúttal nem a hunok vagy a mongolok fogják ostromolni, hanem nagy, gyíkszerű lények. Ennek ellenére az interneten már többen is hangot adtak nemtetszésüknek, hiszen szerintük egyértelmű, hogy a szörnyek a mongolokat reprezentálják, és ez számukra degradáló. Mi ezt a magunk részéről orbitális baromságnak tartjuk, de napjainkban a blődségek nem ismernek határokat.

A film maga mindenesetre felkeltette az érdeklődésünket. Abban már most biztosak vagyunk, hogy a történelmi hitelességhez semmi köze sem lesz, és nem csak a gyíklények miatt. A páncélok és a fegyverek nem tűnnek túl autentikusnak, de hát ki tudja? Lehet, hogy mindez a nem túl távoli jövőben fog zajlani… Az biztos, hogy a legújabb hollywoodi divathoz híven látványban és lélegzetelállító effektekben nem lesz hiány. Már csak annyit szeretnénk, hogy a történetnek is legyen füle-farka, ne csak valami ázsiaivá gyúrt Gyűrűk Ura koppintást kapjunk.

Fotó: ©Universal Pictures

Hozzászólások