Show közben zuhant le a magyar artista lány

2019/09/16

A gyönyörű és roppant tehetséges Picard Lili a nézők szeme láttára zuhant le Boszniában a produkciója alatt, miután megcsúszott a lába a lengőtrapézon. Túlélte a balesetet, melyben a hármas csigolyája eltört.

A balesetet követően hazahozták és Magyarországon végzik el a szükséges beavatkozást.

Egy pillanatra mindenkiben megállt az élet abban a bosnyák cirkuszban, ahol Picard Lili káprázatos előadását vérfagyasztó baleset zárta. A 20 éves magyar artista lány a légi mutatványa közben megcsúszott, majd a mélybe zuhant. Lili jelenleg Magyarorszgon van, ahol egy közösségi összefogásnak köszönhetően már várja, hogy megoperálják. A családján kívül kollégái is mellette állnak, akik készenlétben várják, hogy vért adhassanak neki.

Lili egy lengőgyakorlat előadása közben egy egy apró csúszás miatt veszítette el egyensúlyát. „Megcsúszott a lába a lengőtrapézon, és lezuhant, körülbelül öt-hat mé­tert esett” – számolt be róla a Borsnak Picard Tünde, Lili aggódó édesanyja. „Az igazgatóság azonnal a helyi kórházba vitte. Kiderült, hogy a hármas csigolyája eltört, de nem műthették meg ott” – folytatta.

Lili keresztapja, Picard Endre a porondról nézte végig, ahogy unokahúga lezuhan, ugyanis ő következett volna bohóc számával Lili után. Azonnal oda is futott a trappéz alá

„A fiam az elsők között rohant oda, hogy elkapja az unokámat. Ezek után azonban négy bohócszámot is végig kellett csinálnia, mosolyognia, nevettetnie kellett, miközben az unokahúgát elvitték és nem tudott róla semmit. Ez a szakma sajnos ilyen, a show-nak mennie kell tovább. Természetesen ahogyan vége lett a számnak, mindent maga mögött hagyva már rohant is utána a kórházba” – mondta Lili nagypapája, idősebb Picard Endre.

1970138_korhazban-facebook

A Picard család egyébként 250 éves cirkuszi múltra tekint vissza. A nagyszülők, Endre és Sarolta 50 évig dolgoztak artistaként, Lili keresztapukája, Endre pedig unokahúgával egy társulatban lép fel egy kicsit biztonságosabb bohócszámaival.

A család most azon van, hogy lelkileg erőt adjon Lilinek, aki mindenáron folytatni szeretné szakmáját. Az artista- és a cirkuszostársadalom most egyként áll Lili mögött és támogatják, amiben csak tudják.

A mentő szombat éjjel szállította Lilit a kórházba, akinek a vizsgálatait már meg is kezdték vasárnap hajnalban a kecskeméti kórházban. Tünde lányával utazhatott a sürgősségi kocsiban, miközben a szakemberek egész úton figyelték a vákuumágyon rögzített artista lány minden rezdülését.

Magazinunk gyors és teljes felépülést kíván Lilinek, valamint sok erőt és kitartást az oda vezető úton!

Hozzászólások