A nézők szeretik, a sajtó szétszedi Boggie-t

Nincs könnyű dolga az Eurovízión

2015/05/21

Annak ellenére, hogy a hazai közönség mekkora lelkesedéssel és szeretettel engedte útjára Boggie-t Bécsbe, az Eurovíziós Dalfesztiválra, a magyar lánynak nincs könnyű dolga a szomszédos országban.

Miközben kint érte a hír, hogy aranylemezes lett itthon, komoly ellenszéllel kell megküzdenie a magyar énekesnőnek a nemzetközi döntőben. Bár a nézők szeretik, hiszen melankolikus dalával, a Wars for nothing című háborúellenes számmal, továbbjutott a szombati döntőbe. Mégis, a sajtó igen komolyan bírálja az énekesnőt, unalmasnak és egyhangúnak nevezik a dalt. Sokan fogadtak arra, hogy be se kerül a legjobb huszonhét közé, most mégis ott van az énekesnő, ha tehát még nyerne is, akkor rengeteget kaszálhat az, aki rá mert voksolni.

boggie

“Rendesen odatettük magunkat, így ha nem jutottunk volna tovább, akkor is azt gondoltam volna, hogy megtettünk mindent, amit megkövetelt a haza” – mondta Boggie a továbbjutás után.

Az angol Mirror magazin nagyon csúnyán ír a magyar énekesnőről. Boggie-t nem máshoz, mint Katie Melua-hoz hasonlítják, aki szintén inkább lírai dalairól volt híres. “Ő az a lány, aki gyapjúkardigánban vágtázik végig a világon, edzőcipővel, miközben a Föld Anya fájdalmáról énekel. De ez rosszabb. Sokkal rosszabb annál. Tipikuson olyan dal, amire előveszed az öngyújtódat, ahogy a lassú számoknál szokták, de azt kívánod, inkább égetné le a füledet” – írja kritikusan a magazin. “Szép dolog a háborúról énekelni, de most komolyan?! Muszáj ezt olyan állapotban tenni, hogy már félúton kómába esek az unalomtól?” – ragozta az újságíró.

Szerencsére Boggie-t szeretik a  nézők, és ez a legfontosabb, hiszen továbbjuttatták a szombati döntőbe. A Borsnak elárulta az énekesnő, hogy nem foglalkozik a kritikákkal, számára az a fontos, hogy dalának üzenet eljusson a közönséghez, nem számít a körítés a színpadon, vagy a sajtó negatív megítélése.

Reméljük Boggie lelkesedése a döntőben is kitart és eljut legalább egy dobogós helyig!

Hozzászólások