A nők ott csalnak, ahol tudnak

Mindennapi bizarr titkaink

2016/01/28

Mind tudjuk, hogy a pasikat mennyire idegesíti, ha a nők órák hosszat készülődnek a tükör előtt, míg ők néhány perc alatt készen állnak a bevetésre. Nos, egy izgalmas applikáció segít rávilágítani, hogy bizony a csajok többet csalnak az idővel, mint hittük. Ráadásul az önbevallás elég bizarr tényeket is elénk tár.

received_2491012060986581

Tökéletes smink, színben passzoló outfit, frissen mosott haj, csinos manikűr. Kilépsz a lakásod ajtaján, végig sétálsz az utcán és közben bezsebeled az elismerő pillantásokat. Szemérmesen lehunyod a tekinteted, mikor egy fiú mélyen a szemedbe néz. Rövid szoknyádba néha belekap a szél, ahogyan hajadat is meglibbenti a finom fuvallat. A munkahelyedre érve megdicsérik a manikűrödet, és ódákat zengenek arról, mindig mennyire a toppon vagy….

Egyedül te tudod, hogy a harisnyádat reggel kilyukasztotta a lábujjkörmöd, de gyorsan lelakkoztad, mert nem volt kedved átvenni. A sokat magasztalt manikűröd már legalább két hetes és annyi réteg van rajta, hogy az már földtörténeti kiállításnak is beillene a rétegvizsgálóban. A hajadat éppen csak felkötötted, de előtte alaposan befújtad száraz spray-vel, hogy ne tűnjön zsírosnak. A sminked pedig, ami varázslatos tekintetet kölcsönöz, valójában a tegnapi felfrissített változata, mert nem volt kedved lemosni este. És még bőven sorolhatnánk mindennapi kis bűneidet, amivel ügyesen átvered a külvilágot.

Tehát akkor minden csak látszat? A válasz igen, ugyanis a Whisper nevű applikáció segítségével a nők az anonimitás jótékony függönye mögé bújva bevallják azokat az apró trükköket, amiket amúgy bevetnek a mindennapjaik során. Olyan gyöngyszemek találhatóak ezen az oldalon, mint:

  • “A ruhámat jó alaposan befújom parfümmel, ha nem volt időm kimosni.”

nok

  • “Csak ott borotválkozom, ahol azt mások is láthatják.”

nok2

  • “Ha lepattan a körömlakkom csak ráhúzok még egy réteget.”

nok3

Ilyen és ehhez hasonló gondolatfoszlányok látnak napvilágot, amikből kiderül, a csajok bizony koránt sem annyira igényesek a megjelenésükre, mint azt elsőre gondolnánk. Vagyis sokan inkább vetnek be apró praktikákat, mint hogy órákat töltsenek azzal, hogy tökélyre emeljék a készülődés mechanizmusát. Egy tanulmányból ennél jóval több is kiderült a nők egyébként állandóan kritizált kis tevékenységeiről. Például az, hogy 51 %-uk kevesebb, mint 20 perc alatt végez a napindító rutinjával. Vagyis a sokat hallott “órákig képes készülődni” dogma megdőlni látszik. Ezt megfejelte a vizsgálat egy másik adattal is, méghozzá, hogy az esti készülődés sem vesz igénybe többet 21-40 percnél, alkalomtól függően.

Jó, azért nem mondom, hogy tanácsos megfogadni és állandósítani a parfümös trükköt mosás helyet, de mindennapi bűneink megbocsájthatóak, ha azzal jó sok időt spórolunk, és helyette adózunk – mondjuk – a szerelem oltárán, amiből a párunk is jócskán kiveheti a részét.

Fotó: Whisper

Hozzászólások