A pedofília szabad piaca: az internet

A webes böngészés veszélyesebb, mint gondolnád

2016/07/25

Az alábbiakban bemutatott videó szemlélteti a közösségi oldalak legnagyobb veszélyét: a pedofília terjedését. Nagyon tanulságos gyerekek és szülők részére is!

Az elmúlt néhány évben a fiatalkorúak még nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint eddig. A közösségi oldalak megjelenése hatalmas teret engedett a pedofília terjedésének és a gyermekek bántalmazásának. Tinédzserek ezrei használják felelőtlenül az internetet nap mint nap.

Nem véletlen, hogy eleinte a Facebookos regisztráció korhoz kötött volt. 14 év alatt a gyermekeknek nem volt lehetőségük a használatára. Azonban mindenki tudja, hogy működik az internet, nem kérnek személyi igazolvány számot.  Nem is olyan rég viszont bevezették a szabályzatba, hogy szülői engedéllyel bárki felhasználóvá válhat. A szülők pedig örömmel adják meg az engedélyt, hadd tartsa a kapcsolatot a gyermek a barátaival. Ez rendben is lenne, hiszen egy 12 évesnek is joga van a szociális élethez. Viszont azt sajnos sokan elfelejtik, hogy nem csak jó emberek élnek a világban. Szabadon szaladgálnak pedofilok, gyilkosok, drogkereskedők, emberrablók és még sorolhatnánk. Az internetes bűnözés a fénykorát éli, lassan szinte minden ott zajlik. És vajon hány olyan webes felület van, amely létezését homály fedi, ahol lebonyolítják az illegális üzleteket? Biztos rengeteg, csak nem tudunk róla.

Egy 12 éves gyermeknek hiába magyarázzuk el, hogy online nem ismerkedünk. Ebben a korban még nem rendelkezik megfelelő itélőképességgel, úgy gondolja vele úgysem történhet meg az amit anyuval és apuval nézett a tévében. De megtörténhet. Bárkivel. 25 évesen is megtörténhet, csak kisebb az esélye.

Nem attól kell félteni a fiatalkorúakat, hogy felugrik egy pornó oldal és rákattint az “elmúltam 18 évesre.” Nem vagyok édesanya, és senkinek nem lehet megszabni hogyan nevelje a gyermekét. Viszont a következő videó elgondolkodtató lehet minden szülő számára, hogy amíg azt hiszi mindent megbeszélt édes kislányával, az semmit sem ért. A kamaszodók nagyon jól kitudják játszani a szüleiket, mert nem buták. Épp ezért lehet őket megtanítani az élet kemény oldalára. A videóban szereplő három kishölgy biztos nem felejti el egyhamar az internetes ismerkedés szabályait.

Hozzászólások