A pizza rendelés életet menthet

Amikor a segélykiáltás nem szokványos

2016/07/22

Kétségtelen, azok hallják a legkülönösebb történeteket, amit ember valaha is hallani fog, akik a 911 operátoraként dolgoznak. Legutóbb például egy fiatal lány pizza rendelést adott le náluk! 

A rengeteg bejövő vészhívás mellett sokszor átverések csapdájába is esnek, ami azért veszélyes, mert addig foglalva van a vonal a valós vészhelyzetek elől. Például ha valaki azért telefonál, mert kell neki egy pizza, az legtöbbször egy szórakozó tini. Vagy mégsem?

Egy nap egy hölgy felhívta a 911-et, de az operátor igencsak nehezen jött rá, mit is akar. Eleinte őrültnek tűnt, ugyanis azt hajtogatta, hogy egy pepperónis pizzát rendelne. A következő beszélgetést egy férfi osztotta meg, aki a 911 központjában diszpécserként dolgozik:

“ – 911, hol található a vészhelyzet helyszíne?
   – 123, Main Street.
   – Értem, mi történt?
   – Pizzát szeretnék rendelni.
   – Elnézést… a 911-et hívta.
   – Igen, tudom. Szeretnék kérni egy félig pepperónis, félig gombás pizzát.
   – Szóval tudja, hogy a vészhelyzetben értesítendő vonalat tárcsázta?
   – Mennyi idő alatt szállítják házhoz a pizzát?
   – Oké, várjon. Minden rendben? Bajban van?
   – Igen.
   – És nem beszélhet, mert van önnel valaki a szobában?
   – Pontosan.
   – Nem messze tartózkodik öntől az egyik kollégám. Van a házban fegyver?
   – Nincs.
   – Tudja tartani a kapcsolatot telefonon?
   – Nem, viszonthallásra. “

Ahogy letette a telefont a diszpécser utánanézett a címnek és megtudta, hogy abból a házból már többször érkezett családon belüli erőszakkal kapcsolatos bejelentés. Amint a tiszt a helyszínre ért, egy nőt talált, akinek a barátja részeg volt és kedvesét rúgta, ütötte. Szerencsére a hölgy észnél volt még a vészhelyzet során is, és erőt vett magán, hogy segítséget kérjen. Legyen ez a történet példa a hasonló problémákkal küzdőknek! Sokszor egy apró trükk elég ahhoz, hogy megmentsük magunkat, akár kellemetlen vagy életveszélyes helyzetekből is. Az eset érdekessége mellett a hangsúly az egymásra való odafigyelésen van.

Hozzászólások