A pornón felnőtt társadalom

Tudod te mi az, hogy szeretkezni?

2015/07/27

Számomra megdöbbentő, hogy a mai fiatalok körében mennyire nincs a szexualitásnak kultúrája, mélységi tartalma és érzelmi töltete. Valahogy mintha kiveszett volna az érzékiség és egymás érzésének kvintesszenciája, pedig a szex legalább annyira fontos, mint enni, inni, aludni. Sokan a pornón nevelkednek, és ami rosszabb, hibás következtetéseket vonnak le.

Szeretem a szexet. Ennél szebben talán nem is kezdődhetne egy ilyen témájú anyag. Szeretem, mert amellett, hogy imádok a férfival összebújni és átadni, hovatovább, odaadni magamat neki, a szexualitásból rengeteg energiát merítek, vagy akár vezetek le. Meglepetten tapasztalom, hogy azok a fiatalok, akik akár csak négy vagy öt évvel fiatalabbak nálam, mennyire másképp viselkednek az ágyban, mint a korombéliek. Aztán amikor összehoz a sors egy jóval idősebb férfival, és hasonló mechanizmusokat érzékelek belőle és az ágyban nyújtott teljesítményéről, akkor jövök csak rá, hogy valahol közös nevezőt kéne keresnem.

Nude woman standing by the window behind the curtain and looking at camera

Kiderül, mindannyian pornón nevelkedtek, az életüknek komoly hányadát teszi ki a felnőttfilm-nézés, ami félreértés ne essék, nem különösebben érdekel, hiszen nem vagyok prűd, ha őt ez hozza izgalomba, tőlem akár éjt nappallá téve is bámulhatja az éteren át az egymás döngető párokat. A problémám az vele, hogy ezek a pasik olyan nem valóságos szituációkat látnak és kódolnak az agyukban, ami a hétköznapba átültetve egyáltalán nem okoz örömet a nőnek. Előfordult, hogy egy fiatalabb fiú oly’ módon próbált lehengerelni, hogy az irányításon túl olyan erővel szorította a torkomat, hogy a kidülledő szemeimet a legkevésbé sem tudtam szexinek érezni szex közben, pláne nem saját magamat. Ezen a ponton egy tanult és intelligens szexuális kultúrával rendelkező nő még csak-csak lefejti magáról a szorító kezeket és mondjuk finoman jelzi, hogy ez nem esett éppen jól. De legalábbis addig ne csinálja, amíg én magam arra nem kérem. Aztán amikor hirtelen történik valami olyan, amitől szóhoz sem jutok, akkor már egyenes a kedvem megy el tőle, hogy tovább folytassuk az egyébként finomnak ígérkező aktust. Milyen férfi az, amelyik szó nélkül arcon köpi az alatta pihegő nőt? A döbbenettől szólni nem tudó fél ezen a ponton minden intellektusát elveszíti, és magából kikelve kéri számon a rajta dolgozót, hogy ezt mégis honnan a csudából szedte?

Az a férfi, akit szeretek, akinek minden porcikáját, testnedvét zsigerileg kívánom – az egészséges határokon belül – sem teheti meg, hogy ilyen megalázó helyzetbe hozzon. Akkor egy még félig-meddig számomra idegen ne akarjon olyan helyzetbe hozni, ami sokkhatásként ér. Amikor kiderül, hogy a pornófilmben milyen áhítattal nyögdécselnek a lányok a jelenet alatt, azonnal helyrerakom a srácot. Ez itt a valóság bogaram, amiben ketten vagyunk, és magasról teszek rá, hogy a bármilyen gyémántról, virágról, vagy földöntúli tündérkéről elnevezett lány mire élvez a filmekben, nekem erre nincs szükségem. Bezzeg ha az elején ügyesebben használtad volna a nyelvecskédet – jobban mondva használtad volna egyáltalán -, akkor most talán nem került volna sor erre a fejmosásra. Ráadásul ilyen, és egyre több ehhez hasonló történetet hallani. Hogy a férfiaknak lövésük sincs róla, hogyan érjenek a nőhöz, miként használják a testüket, hogyan nyissák fel Pandóra szelencéjét és tartsák is jó sokáig nyitva, önként és dalolva.

pornó3

Aztán vegyük az idősebb generációt, aki pedig már egészen elkorcsosult a sok pornónézésben. Már ahogy hozzám ér sejteni lehet, hogy az érzékiségnek nyoma sincs. A férfi, aki előbb teremt szemkontaktust hátsó felem szégyenlős kis barlangjával, mint a minden érzelmet tükröző szememmel, rá kell jöjjek, vajmi kevéssé érdekli a lényem, és az, hogy eltöltsük együttlétünk első közös pásztoróráját romantikus közegben. Egyszerűen alkalmatlan rá. Mint aki fél szembenézni a női vággyal, érzékiséggel, őszinteséggel. Egyetlen dolog vezérli, a másik teste fölött gyakorolt hatalma, amiben nincs helye “elveszni az ölelésben”, mert ilyet ezek a filmek nem mutatnak, tehát akkor valójában nem is létezik.

A pornó a kutatások szerint hibásan érdemelte ki a rossz hírnevet, de ezeket leginkább arra alapozzák, hogy a pornón szocializálódott férfiak egyszerűen erősebb késztetést éreznek a szexre, sőt jobban is teljesítenek az ágyban, tehát alaptalan a vád. Persze, hogy nincs kifogásom ellene, de azért tanuljunk már meg bánni az alattunk fekvő nővel és ne abból induljunk ki, amit az éterben látunk! Nyugodtan meg lehet róla kérdezni, mi az, amit kívánok, mire izgulok fel, milyen erősen szeretem és hogyan csináljuk, de ha még egyszer valamelyik a nyálát használja arra, hogy a negyvenfokos hőségben enyhítse a szenvedéseimet, azt egy hideg vizes slaggal fogom meztelenül az utcára zavarni, hogy tanuljon némi tiszteletet!

Hozzászólások