A seggfej, aki életeket mentett

Egy elgondolkodtató történet az emberek viselkedéséről

2016/09/07

Lehet, hogy valaki első látásra a legnagyobb seggfej a világon, de ez nem jelenti azt, hogy nem takargat valamit, ami mindenki véleményét megváltoztathatja.

Napjainkban az egy főre jutó bunkók száma kettő. Megannyi seggfej rohangászik a planétán, megnehezítve mindannyiunk életét a viselkedésükkel. Sokszor azonban csak legyintünk, mondván biztos nem volt gyerekszobája, esetleg annyira megszoktuk már a jelenlétüket, hogy fel sem vesszük a dolgot. De vannak különlegesen tahó alakok is, akik egy egész közösség mindennapjait mérgezik. Ilyen ember volt Coleman Sweeney is. 

Coleman egy kisvárosban örvendett osztatlan közutálatnak. Tegyük hozzá, meg is érdemelte: nőket zaklatott, állatokat bántalmazott, meg úgy egyáltalán egy igazi seggfej volt. Egészen addig a pillanatig utálta őt mindenki, amíg egyszer a helyi étteremben annyira fel nem cseszte a saját agyát a kaja miatt, hogy belehalt. Az agyával volt valami, fizikálisan is. Ez a pillanat azonban a teljes megítélését megváltoztatta. Amikor ugyanis Sarah, a pincérnő, akivel éppen ordibált, megnézte a nála lévő iratokat, észrevett egy kártyát. Nem a személyi igazolványa volt, nem is az adókártyája. A kis plasztiklap ugyanis Coleman szervdonori kártyája volt. A város legendás bunkója halála után minden szervét felajánlotta, hogy ezzel segíthessen másokat. Ezzel a tettével pedig több helyi lakos életét mentette meg. És bár a kisváros lakói sosem felejtették el, mekkora türhő is volt életében, halála utáni jócselekedetei posztumusz szimpatikusabbá varázsolták.

Az egyetlen gond ezzel a sztorival hogy fikció. Coleman Sweeney ugyanis nem létezik, csak a registerme.org kreatív gondolkodóinak kreálmánya, hogy felhívják a figyelmet a szervdonorok fontosságára. Csak az Egyesült Államokban 120 000 ember vár szervre. Miért ne kaphatnák meg ők, mikor nekünk már nincs többé szükségünk rá?

Hozzászólások