A Spar és a Metró is megkapta a vasárnapi pofont

A bezinkúton marad a zárvatartás

2015/03/17

A kormány nem engedett a vasárnapi zárvatartásból, és úgy döntött, a benzinkutakkal sem kivételezik, ugyanakkor megszavazta a sajtóban csak lex Metró nevet kapott szabályozást is, amely a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytató üzletekre vonatkozik.

Március 15-én lépett életbe a vasárnapi zárvatartást elrendelő törvény, kedden pedig már meg is történt az első módosítás. A minden ésszerűséget nélkülöző, önkényesen bevezetett szabályozást kiterjesztették azokra az üzletekre is, amelyek benzinkút területén működnek, de nem árulnak üzemanyagot. A kutak saját üzletei természetesen nyitva maradhatnak.

Ezzel egy időben elfogadták a sajtó által csak lex Metró elnevezéssel illetett javaslatot, mely azokra a boltokra vonatkozik, amelyek azonos helyen és időben folytatnak egyszerre kis- és nagykereskedelmi tevékenységet is. Az általános vélekedés szerint ennek a korlátozásnak a célja egyértelműen a Metró áruházlánc, az előzőnek pedig az OMV kutakon jelen lévő SPAR.

zarva
Fotó: MTI

A történelmi hűség kedvéért: a módosítást három fideszes képviselő – Szatmáry Kristóf, Mengyi Roland és Vas Imre – terjesztette be. A szavazás során 115-en nyomták le az igen gombot, 37-en nemet, 24-en pedig tartózkodtak.

Hozzászólások