A szél ronthatja el a tavaszias időt

21 fok is lehet

2015/11/12

Csütörtökön is enyhe, tavaszi hangulatú időre van kilátás, amit csak a szél ronthat el.  Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, tartósabb ködfoltok legfeljebb az északkeleti határ mentén lehetnek.

Itt hűvösebb lehet az idő, máshol 16-21 fokra készülhetünk. Az ország északi felén napközben megélénkül a nyugatias szél. Nem várható fronthatás. Nem kell fronthatásra számítani, ugyanakkor az átlagosnál lényegesen melegebb időben sokaknál erős fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A fejfájásos tüneteket az északi országrészben az élénk, időnként erős szél is fokozhatja, valamint ez nyugtalanságot, türelmetlenséget is kiválthat. Általában kellemes lesz a hőérzet, érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. Érdemes rétegesen öltözni, az enyhe idő ellenére továbbra is nagy a megfázásveszély!

Pénteken főként az északkeleti országrészben maradhat meg tartósan a hajnali órákra képződő köd, máshol kisüt a nap. Északnyugaton megélénkülhet a szél. A napos tájakon 12-17 fokot mérhetünk, a ködös területeken marad 10 fok alatt a hőmérséklet.

Szombatra egy hidegfront hoz erős, viharos északnyugati szelet, jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani, délután 10-15 fok várható. Kisebb záporok legfeljebb északkeleten és délnyugaton alakulhatnak ki.

Vasárnap kezdetben délen lehet némi napsütés, északnyugat felől azonban megvastagszik a felhőzet, és az ország északi, északkeleti felén esőre is számítani kell. Élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban 0-6, délután 8-14 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások