A szex a korral csak jobbá válik

Mit kíván a nő és mit a férfi különböző életszakaszaiban

2014/09/30

A szex az életkor előre haladtával csupán jobbá válik és téves az elképzelés, miszerint eltűnik.

A nők szexuális élete a húszas éveikben még nagyban a felfedezésről és a mennyiségről szól. Minden újdonság kipróbálására készek és nem bánják, ha mindent százszor is ismételnek át. A test fiziológiája ekkor a legtökéletesebb és a legterhelhetőbb, hiszen a fiatalkor aranykorát éli, amikor már mindent szabad és a test is lehetővé teszi, hogy mindent kipróbálhasson a gazdája.

A felfedezés korában a szabadság és a vadság jellemző, amikor külön élvezetet ad a szexuális együttléteknek, hogy nincs hosszú távú kötöttség és a mindennapi rutin még nem szerepel a kapcsolatokban, mint a gyermeknevelés, vagy a házasság. Izgalmas felfedezést adhat a nők számára, hogy bármelyik férfit irányítható kisnyúllá lehet varázsolni, amikor szexre kerül a sor. 

20aspar

A férfiak a húszas éveikre a legnagyobb felfedezéseken már túl vannak, így a központi kérdés a mennyiség, ami egyben a minőséget is jelenti. A gyors numerák és egyéjszakás kalandok időszaka ez a férfiak számára, akik leginkább önbizalmat próbálnak meríteni ezekből a tiszavirág életű kapcsolatokból. A húszas évek végére azonban megszelídülnek ezek a mennyiségre hajtó kölykök, illetve még korábban is megtörténhet, ha megtalálják azt a nőt, akire valóban vágynak és időt szakítanak arra a gyors numerák között, hogy a skalpokon túl az embert is észrevegyék a nőben. 

A húszas éveikben a férfiak és a nők csak nagyon kevés esetben találnak egymásra, hisz mindaddig, míg a nők a húszas éveik elején eljutnak arra a szintre, hogy képesek megállapodni, addig a férfiak valóban csak a húszas éveik második felében hajlanak arra, hogy kikössenek valaki mellett. A szexuális együttlétek mindenesetre csak akkor lehetnek harmonikusak a férfi és a nő között, ha a nő megköveteli azt, hogy számára is kielégítő legyen az együttlét. A nagy mennyiség utáni hajhászásban a férfi könnyen elfeledkezhet arról, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy mindkét fél számára jó legyen a szex, így nem árt figyelmeztetni arra, hogy a 10 perces villámnumera nem feltétlenül jelent orgazmust a gyengébbik nem számára. 

Harmincas éveire a nő eljut odáig, hogy megtapasztalja milyen az igazi és jó orgazmus. Aki egyszer eljut a csúcsra bármilyen módon az természetesen ismételni akar, ezért a nők harmincas éveit az orgazmus határozza meg a szexualitás terén. A felfedezés korát az élvezetek kora követi, amikor már pontosan ismeri a testét és tudja mi kell neki és meg is követeli azt. A harmincas éveire a nő megtalálja fix partnerét, akivel összeszokott jó páros tud alkotni, ami nem azt jelenti, hogy unalmas a szexuális élete, de lényegesen megfontoltabb és visszafogottabb, mint a húszas éveiben. Ekkorra a minőségre helyeződik át a hangsúly és nem gond az sem, ha egy este csupán egy orgazmus van, de annak bizony kielégítőnek kell lennie.

30aspar

A férfiak is lecsitulnak a harmincas éveikre és náluk is áthelyeződik a hangsúly a mennyiségről a minőségre. 

Ekkorra megtanulják és megtapasztalják azt, hogy nem a nő megszerzésén van a hangsúly, hanem a kielégítésén. Érzelmileg és készen állnak arra, hogy kötődjenek valakihez és ez ne korlátot jelentsen a szexuális életükre nézve, hanem új lehetőséget arra, hogy a másikat jobban és jobban megismerjék és felfedezzék.

Ebben az életszakaszban a nő és a férfi nagyrészt hasonló dologra vágyik, így nem nehéz az összehangolódás. Abban az esetben, ha megvan a fix partner úgy csak a napi teendőkkel kell farkasszemet nézni és nem hagyni, hogy a munka és egyéb kötelezettségek a kapcsolat és a szex rovására menjenek. Meg kell tanulni időt szakítani egymásra és a kapcsolat életben tartására még akkor is, amikor a gyereknevelés és a munka felőrli minden időtöket és energiátokat. A harmincas években a legnagyobb kihívás nem a szexuális élet összehangolása, hanem a fenntartása.

A negyvenes nők számára a szex újra a mennyiségről szól. Az életszakasz gyakorta lehetővé is teszi a nő kívánságait, hisz a gyerekek általában már nagyobbak a családban és nincs akkora nyomás a munkahely oldaláról sem, mint a karrierépítés elején volt. A mennyiségi kívánalmakat pedig a hormonváltozások indokolják. 

A menopauzát megelőző időszakban az ösztrogénszint csökkenni kezd és ezt nagyon lassan követi csak a tesztoszteronszint, ami a szexuális vágyakért felelős. A hormonváltozáson túl ekkorra a nők már elfogadják a testüket és nem akarják, hogy a partnerük teljesen elájuljon, amikor ruha nélkül látja őket, ezenkívül a gátlások is eltűnnek, így képesek sokkal jobban átélni a szexet, mint fiatalabb korban. 

40espar

A férfiak számára a negyvenes évek a szexuális élet aranykorának számítanak. Már nem csak az orgazmuson és a mennyiségen van a hangsúly, ekkor már nem számít, hogy a partner hány orgazmust él át, sokkal inkább központi kérdéssé válik, hogy milyen az az orgazmus, amellyel a partnerét megajándékozza. Nagyobb hangsúlyt kap az előjáték, több olyan apró trükköt használnak, amire korábban nem is figyeltek. A kézzel és szájjal való ingerlés és az új izgatási módozatok megfűszerezik az együttléteket. Minden percet igyekeznek átélni és kiélvezni és elfogadják ekkorra, hogy a nőnek több időre van szüksége az orgazmus eléréséhez. 

Az összhangot akkor tudjátok megteremteni, ha kölcsönösen elfogadjátok, hogy a test öregszik és ennek megvannak a fiziológiai jelei is. A nők nehezebben nedvesednek és nem olyan fittek már, mint a húszas éveikben, míg a férfiaknál előfordul, hogy a szexuális teljesítéstől való félelemben nem jön össze a merevedés. Mindkét fél részéről türelem és empátia szükségeltetik és az, hogy elfogadjátok egymást a hibákkal együtt.

Hozzászólások