A terminátor nem csak a fantázia szüleménye! – Golyó megmondja!

A terminátor visszatér!

2017/06/20

A terminátor visszatér! De nyugi, nem egy újabb sci-fivel sokkolunk, hanem most egy igazi, hús-vér emberről beszélünk! Ismerd meg Rob Spence történetét! 

Képzeld el, hogy ne adj Isten rossz az egyik szemed. Kicseréled egy kameràra, amivel kis mini filmeket kèszítesz. Rob Spence így döntött és ezzel ő lett az igazi terminátor! Nekem erről egyből az jutott eszembe, hogy a feleségének tuti gyanús lesz minden együtt töltött hancúrozás, hogy vajon felveszi-e a szeme vagy sem. Bemutatjuk Rob Spence filmkészítőt, aki magát “Eyeborg”-nak nevezi. A szemét 9 éves korában elvesztette, illetve nem elhagyta, hanem kilőtték egy puskával. Spence azonban 26 évvel később úgy döntött, hogy kiveteti a rossz szemét és digitális fényképezőgépre cseréli.

eyeborg4

A prototípust 2011-ben ültették be, ami tényleg kezdetleges kamera volt, mára azonban már szinte tökéletesre fejlesztették. A mostani tényleg olyan mint egy szemprotézis, csak mögötte ott egy kis kamera, beépített mikro rádiófrekvenciás adóval. A fényképezőgép nem Spence idegeihez van kötve, így nem valóságos szemmel látja el a feladatait, de egyszerre 3 perc videót rögzít (a határidő a túlmelegedés miatt van). Spence figyelemmel kísérheti a szem “élőképét” egy kézi képernyőn keresztül, és a kamerát be – és kikapcsolhatja egy mágnes megérintésével.

eyeborg3

A férfi és fejlesztőcsapata most azon dolgozik, hogy a kamera órákon át képes legyen rögzíteni az eseményeket. Amint ez megtörténik -becslése szerint ebben az évben- Spence azt tervezi, hogy a szemét komolyabb dokumentumfilm-projektekhez használja, amelyeket ebből a különleges nézőpontból készítenek.

eyeborg2

 

Hozzászólások