A terrorizmus az internetet is megölné

Az Iszlám Állam célja a teljes sötétség

2015/07/21

Az Iszlám Állam (ISIS) elnevezésű szélsőséges csoport a terrorizmus új oldalára világított rá azzal, hogy Szíria általa felügyelt egyik kormányzóságában betiltotta az internet használatát.

A szélsőséges dzsihádista csoport legutóbb Tunéziában csapott le, amikor június végén egy terrorista 38 ártatlan embert gyilkolt meg Szúszában, a tengerparton. Most pedig a szíriai Er-Rakka kormányzóságban tiltották be az internethasználatot.

Céljuk vélhetően az, hogy tudatlanságban tartsák a lakosokat, ugyanakkor embertelen módszereikről minél kevesebb információ szivárogjon ki, ennek érdekében katonáik internetkávézókban figyelik, hogy a hírek honnan jutnak ki a területeikről.

At gunpoint

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy az Iszlám Állam azért is igyekszik megszakítani minden kapcsolatot katonái és a világ között, mert több külföldi is harcol a soraikban, és így akarják megakadályozni, hogy ők kapcsolatba lépjenek azokkal a családtagjaikkal, barátaikkal, akik országukban várják őket vissza.

A szervezet igyekszik egyre jobban beszivárogni a nyugati világba is, legutóbb Szerbiát jelölte meg európai hídfőként, ahonnan embereket küldhet a kontinensre, a terrorizmus gócpontjait létrehozva nagyvárosokban.

Hozzászólások