A Veszprém beírta nevét a BL-döntők történetébe

Magyar csapat idáig még nem jutott

2015/06/01

Az MKB-MVM Veszprém történelmet írt azzal, hogy magyar csapatként először bejutott a Final Four után a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe is. Ott azonban érvényesült a papírforma, és a Barcelona győzött 28-23-ra, de nincs miért szégyenkeznie a szezonban négy trófeát is begyűjtő együttesnek.

A Veszprém már a Kiel legyőzésével óriási eredményt ért el, a Bajnokok Ligája döntőjében azonban nem tudta megismételni ugyanazt a fantasztikus játékot, és a Barcelona megszerezte kilencedik BL-sikerét. A tény viszont ettől még tény marad: a Final Four 2010-es bevezetése óta először jutott magyar csapat a fináléba.

A döntő kulcsembere Nikola Karabatic volt, aki hat gólt szerzett, és bár a bírók sem engedték, hogy bárki megközelítse, szinte megállíthatatlan volt. A Veszprém edzője, Carlos Ortega szerint azonban nem kell erre fogni, mert megérdemelt a katalán győzelem. “Nem tudtuk megállítani a Karabatic vezette támadásaikat, és a védekezésükkel szemben is nagyon nehéz dolgunk volt” – idézi a klub honlapja..

barcaveszprem
Fotó: MVM-MKB Veszprém

“Néhány játékosom fáradt volt a tegnapi meccs következtében. Három meccset veszettünk az egész idényben, ami fantasztikus teljesítmény. Amióta idekerültem Xavi Sabatéval lépésről lépésre haladunk, egyre jobb teljesítményt nyújtva. Köszönöm a szurkolóinknak, fantasztikusak voltak, velük vagyunk igazán nagy klub.”

Ezzel együtt a Veszprém parádésan szerepelt az idényben, és minden dicséretet megérdemel. Sikerült megnyernie a magyar szuperkupát, később pedig a regionális SEHA Ligát, a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot, így négy trófeát is begyűjtött a BL-ezüstérem mellett.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ:
BARCELONA (spanyol) – MKB-MVM VESZPRÉM 28-23 (14-10)
Köln, Lanxess Aréna, 20 ezer néző, V: Dinu, Din (románok)
Gólszerzők: Karabatic 6, Sigurdsson 6/1, Tomas 5, Entrerrios 4, Gurbindo 3, Nöddesbo 3, Sarmiento 1, illetve Nagy 8, Ilic 5/1, Gulyás 2, Sulic 2, Marguc 2, Nilsson 2, Iváncsik 1, Lékai 1

Hozzászólások