A világ 10 legmenőbb divatmárkája

Elkészült a negyedév legmenőbb listája

2018/07/23

A Lyst Index minden évben kiadja a legmenőbb divatmárkák listáját. Talán ez az egyik legfontosabb lista a divatvilágban.

Nem hunyhatunk szemet afelett hogy ennek a rangsornak az alakulásához rendkívül sokat hozzátesznek az influenszerek, azaz az a hatalmas követőtáborral, nagy népszerűséggel rendelkező hírességek. A Fendi például nagy mértékben a Kardashian-Jenner rajongásnak köszönheti, hogy a 17. helyről ebben a negyedévben felkúszott hirtelen a 8. helyre. Kim Kardashian, Kris Jenner és North West Fendi kampánya biztosan rásegített a sikerre, ahogy Kylie Jenner 111 milliós követőtábora is garantáltan rácuppant az olasz divatmárkára, minekutána a fiatal sztár párhónapos kisbabáját is Fendi logókkal borított babakocsiban tolta. És akkor ne felejtsük el azt sem, amikor Kim Kardashian idén februárban a Karl Lagerfeld által vezetett márka harisnyájában, topjában és bundájában pózolt az Odda magazinnak, így nem csoda, hogy azok a bizonyos egymásba kapcsolódó F betűk voltak a tavasz egyik legimádottabb logói.Chrissy Teigen out and about, New York, USA - 08 Nov 2017

A Lyst Index egy negyedévente kiadott rangsor, melyet a globális divatkereső Lyst állít össze a Google és a Lyst oldalán történt keresések, az online shopping viselkedések, a különböző kívánságlistákra való mentések, vásárlások alapján, amit több mint 5 millió vásárló választ ki egy hónapban 12 ezer márka kínálatából szerte a világon.

Egy másik érdekesség, hogy az olasz divatházak most rendkívül népszerűek, a top 10-ből 5 helyet is olasz márka foglal el.

2019. Q2 (április-június) legmenőbb márkái:
1. Gucci (ezelőtt 2)
2. Off-White (4)
3. Balenciaga (1)
4. Givenchy (6)
5. Dolce & Gabbana (8)
6. Vetements (3)
7. Versace (21)
8. Fendi (17)
9. Nike (20)
10. Prada (11)

forrás

Hozzászólások