A világ leghíresebb látványosságai a valóságban

Amikor nagyon nem azt kapod, amit várnál...

2016/03/18

Ki ne hallott volna már a Kínai nagy falról, a Stonehenge-ről vagy a riói tengerpartról? Megannyi kép, megannyi látványosság! A valóság azonban nem teljesen ilyen…

A legtöbb ember bakancslistáján szerepel néhány hely, ahová legalább egyszer szeretne ellátogatni élete során. Ezek a látványosságok azonban nem mindig eldugott, csendes kis helyek, hanem közismert, világhírű állomások. Érthető tehát, hogy szinte lehetetlen úgy megnézni őket, hogy az embernek ne kéne elviselhetetlen zsúfoltságban heringeset játszania, ha csak egy fotó erejéig is.

1.) A Gizai Piramisok

Valahogy úgy képzeljük el, hogy a sivatag közepén emelkednek ki a homoktengerből, és körülötte nincs semmi, csak néhány teve és szkarabeusz, igaz? Nos, a valóság ennél sokkal kevésbé romantikus.

gizai_piramis

2.) A Kínai Nagy Fal

A több mint hatezer kilométeren keresztül kanyargó fal, amit közel kétezer évig építették a kínai Császárok. Lehengerlő és lélegzetelállító látvány – már persze ha nem csak a körülötted lévő embereket látod a tömegnyomorban.

kinai_nagy_fal

3. A Riói tengerpart

Világhírű, varázslatos, és mindenki látott már róla képeket! Ez a Riói Tengerpart, ami annyira népszerű, hogy általában ezrek, ha nem tízezrek töltik meg. Ugyan jó dolog a strandon egymáshoz simulni, de nem egészen ebben a formában…

rio_de_janeiro

További elképesztő képekért nézd meg a galériánkat!

Hozzászólások