A világ legjobb falafel receptje

A közel-kelet gasztronómiai gyémántja

2016/07/07

A falafel egyik legjobb tulajdonsága, hogy gyors és könnyű elkészíteni. A második az, hogy bármikor fogyasztható, a harmadik pedig hogy még finom is!

A falafel a közel-kelet és az arab világ egyik legfontosabb és legismertebb étele. Tökéletesen beilleszthető a halal étrendbe is, nem tartalmaz semmi húst (bár találkoztunk már marhahúsos “magyaros” verzióval), és más kultúrákba átillesztve bármikor, bármilyen alkalomból fogyasztható. Hoztunk is egy receptet, ami az egyiptomi változatát mutatja be nektek!

Hozzávalók:

  • 40 dkg lóbab
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk, másnap lecsurgatjuk, lassú tűzön puhára főzzük, átpasszírozzuk.
  2. A megtisztított, apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a koriandert hozzáadjuk az átpasszírozott babhoz, jól elkeverjük, lassú tűzön összefőzzük.
  3. Ha kihűlt, kis pogácsákat formálunk belőle, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a lisztben és a serpenyőben forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Papírszalvétán leszárítjuk, kissé megsózva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások