A világ legszebb kávéházában jártam

Elképesztő pompa a Nagykörúton

2017/04/11

A világ legpompásabb helyeire nem olyan egyszerű eljutni, mint a világ legszebb kávéházában tiszteletünket tenni. A hely ugyanis Budapesten található!

Magyarország sokszor felkerült már néhány toplistára: volt már a legszebb város, a legkorruptabb ország és még hosszú a lista. Fővárosunk ékes épületeinek hála a Ucityguides.com útikalauz a legszebb kávéháznak választotta meg a New York Kávéházat, mely a Boscolo Hotel (Blaha Lujza tér) aljában található. Hétvégén szerencsém volt itt meginni a reggeli kávémat. Ez a hely felülmúlja a bécsi és a párizsi kávéházakat is.

Amint beléptem az ajtón frissen főtt kávé illata terjengett, emellett pedig megcsapott a tömény, drága parfümök illata. A New York Kávéházban a domináns szín az arany. A hely dugig volt tehetős külföldiekkel és rengetegen vártak asztalra is. Mi szerencsére foglaltunk asztalt, így a sorban állást sikeresen elkerültük.

 Néhány ember csak fényképeket készített, majd távozott. Az étlap árszínvonalával tisztában voltam eddig is, de amint megláttam az árakat őszintén meg kell mondjam: leesett az állam. Jártam már néhány európai nagyvárosban, de mégis meglepődtem. Egy cappuccino 1800 forint, igaz jár hozzá 2 apró keksz és 1 dl víz. Természetesen plusz a kellemes környezet, élő zene és a tudat, hogy a világ legszebb kávéházában fogyasztottál. 

Hozzászólások