Ábel Anita nem foglalkozik a negatív kritikákkal

40 éves korára érett be a színésznő

2015/05/19

A népszerű színésznő a szemünk láttára vált érett nővé, szakmailag elismert színésznővé és anyukává. A Szomszédok egykori gyereksztárja rengeteg sikert tudhat a háta mögött, de nem tagadja, hogy néha neki is szembesülnie kellett a kritikákkal és rossz nyelvekkel.

Minden nő elégedetlen magával, amire a modern világ csak ráerősít. Anita sosem tartozott a vékony nők közé, mindig is kerekded idomairól volt híres, ami hol hangsúlyosabb volt, hol megszabadult pár kilótól. Emiatt neki is rengeteg gondot okozott önmaga elfogadása, hiszen a környezettől folyamatos visszacsatolást kapott, ha a formájáról volt szó. “Szerintem én negyven évesen értem be igazán, mind fejben, mind testileg. Addig nekem is gondot okozott, hogy mit látok a tükörben, mennyire felel meg a mai elvárásoknak. A legfontosabb az volt, hogy elfogadjam önmagam és ne harcoljak az ellen a kép ellen, ami visszaköszön rám – árulta el a színésznő, aki ma már összhangban él magával.

Anita legutóbb Somogyi Zoltán partnere volt az RTL Klub reggeli műsorában, ahol műsorvezetőként volt jelen. Nem ez volt az első alkalom, hogy felkérték egy ilyen feladatra, de nem kerget hiú ábrándokat a műsorvezetést illetően. Olvass tovább!

Ábel Anita 2

Bizony rengetegen vannak, akik állandó harcban állnak külsejükkel, az idealizáltnak vélt képet ráadásul ontja ránk a média, legyen az egy kidolgozott, agyonplasztikázott, vagy éppen csont soványra fogyasztott test. Még mindig ott tart a világ, hogy a kifutókon a zörgő csontú lányok a kelendők, míg a másik oldal, az ellenpólus, vagyis a plus size vonal képviselői harcolnak önmaguk elfogadtatásával és minduntalan a duciságot hirdetik. Valahol a kettő között kéne megtalálni az egyensúlyt, az egészséges női képet, ami Ábel Anita szerint mindenkinek a lelkével kezdődik. “Ami bent, az kint, és ha nem érzed jól magad a bőrödben, akkor lehetsz bármilyen bombázó, nem leszel sugárzó és látszani fog, hogy nem vagy harmóniában önmagaddal” – mesél az önelfogadás rögös útjáról. “Nekem rengeteget segített a férjem, aki olyannak fogadott el és úgy szeret, amilyen vagyok. Azt hiszem akkor nyugodtam meg igazán, és tudok azóta más szemmel nézni saját magamra, hogy ő van nekem. Ezért nem estem kétségbe a terhességem alatt sem, vagy hogy nem pattogtak le rólam a kilók szülés után. Elfogadtam, hogy ez egy ilyen időszak, és tudatosan kezdtem el leadni a felesleget.”

ábel anita
Ábel Anita és a Maison Marquise divattervezője, Tóth Bori / fotó: Schumy Csaba

Anita saját bevallása szerint igen temperamentumos, amolyan olaszos típusú nő, aki szereti a kezében tartani a dolgok folyását, ezzel együtt igénye van rá, hogy a női-férfi szerepek a helyükön maradjanak. Ő például, aki a hétköznapokon szívesebben hord inkább farmert zakóval, különleges alkalmakkor ma már bátran vesz fel testhezálló ruhát. “Ezt is meg kellett tanulnom elfogadni, vagyis inkább jól trükközni az apró megoldásokkal. Nekem Tóth Bori segített rengeteget, hogyan találjam meg az ideális fazont, mi az, amit ki kell emelni rajtam, és mit takarjak ügyesen. Ő például észrevette rajtam, hogy elég vékony a derekam, viszont szeret rám adni mélyen dekoltált ruhákat, amiket magamtól nem biztos, hogy felvennék. Pont azt szeretem a ruháiban, hogy apró, fifikás megoldásokkal pontosan azt adja vissza, amitől egy nő igazán jól érezheti magát a ruhában, nem kell feszengeni és zavarban lenni a nem megfelelő választástól” – árulta el a színésznő, aki ragaszkodik a magyar tervező ruháihoz.

És, hogy mi Ábel Anita életfilozófiája? Egy negyven éves bölcs és kiegyensúlyozott nő tapasztalatával a következőt tanácsolja mindenkinek: “Éld úgy az életed, hogy ne gondolkozz azon, mi volt a múltban, éld meg a jelent és tervezz a jövővel! Ennél többet úgyse tehetsz.”

Hozzászólások