Ábel Anita nem képzel többet a helyzetébe

Hamarosan iskolát választ kislányának

2014/08/05

Ábel Anita minden reggel otthagyja a napsütötte Balaton partot, hiszen míg családja a magyar tengernél vakációzik, addig neki kora reggel a főváros felé kell vennie az irányt.

Teszári Nóra a szabadságát tölti, így ezen a nyáron már másodszor adta át egy hétre a stafétabotot az ex-Reggelisnek, Ábel Anitának, aki szívesen vállalta az RTL Klub 8:08 című műsorának háziasszonyi szerepét.

„Idén nyáron ez a második hét, amikor a 8:08 műsorvezetői székébe ülhettem Somogyi Zoli mellé. A koránkelés egyáltalán nem volt probléma számomra, mert 2005-ig a Reggeli állandó műsorvezetője voltam, akkor fél 5-kor keltem, utána a Danubius rádió reggeli műsora miatt még korábban kellett ébrednem, szóval mondhatjuk, hogy edzett vagyok. Ezekhez képest a mostani akadályt lazán veszem, bár ezúttal az nehezíti meg a dolgom, hogy a család a Balatonnál nyaral, így én minden hajnalban Budapestre utazom. Szerencsére tizenegy felé már vissza is érek, hogy tovább élvezhessük a nyarat” – mesélte Anita, aki sok évig dolgozott az RTL Klubnál, mégsem fáj a szíve korábbi munkája miatt.

Tisztában vagyok azzal, hogy csupán erre a két hétre kértek fel a 8:08 vezetésére, amit nagyon szívesen vállaltam, de egyáltalán nem érzem rosszul magam azért, mert már nem lehetek a csapat tagja. Somogyi Zolival nem dolgoztam együtt korábban, de ez a rövid idő elég volt ahhoz, hogy összeszokjunk: nagyon felkészült, megbízható műsorvezető társnak tartom, és mivel én eléggé alkalmazkodó típus vagyok, szinte egy perc alatt megtaláltuk a közös hangot. Bár teljesen más személyiség vagyok, mint Nóra. Ő sokkal finomabb ember, én inkább racionális és spontán vagyok, ami a szívemen, az a számon” – vallotta be Anita, aki azt is elárulta, hogy legtöbbször úgy teszi fel a kérdéseket a vendégeknek, hogy belegondol, a néző mit kérdezne.

Ábel Anita és Somogyi Zoltán (fotó: RTL Klub)

A műsorvezetőnek a nyáron kijut a pihenésből, és a néhány forgatási nap után a családjával tölti az idejét.

Luca hat éves, és bár szeptemberben még nem megy iskolába, már most elkezdtük nézegetni, melyik suli lenne a legalkalmasabb számára. Az ovira úgy találtunk rá, hogy a környéken sok intézményt végigjártunk közösen, és végül az ő reakciói alapján választottuk ki a tökéletes helyet. Persze a pedagógus személye is nagyon fontos szempont: az iskolaválasztáskor sem azt nézem, hogy mennyire patinás vagy elit a hely, hanem hogy milyen a tanító néni, hiszen az ő személye befolyásolja a tanulók életét is” – mondta Anita. A család a balatoni nyár után visszaköltözik a fővárosba, hiszen a színésznőt ideköti a munkája. – „Az önálló estem novembertől teljesen új köntösben mutatkozik be a nézők előtt. Régi vágyam volt, hogy összeállítsunk egy zenés műsort, ami a személyem köré épül. Hosszú utat jártam be, míg megtaláltam önmagam és a zenésztársakat ahhoz, hogy összeálljon a produkció. Az esten ismert dalokat adok elő, ám idén ősztől felfrissül az előadás. Sokan tudják rólam, hogy imádok írni, ezért készül néhány olyan szám, amihez én magam készítettem a szöveget” – tette hozzá boldogan Ábel Anita.

Hozzászólások