Adventi koszorú kicsit másképp

Hogy kerül a toboz a pohár belsejébe?

2015/12/04

Van annál egyszerűbb megoldás is, ha adventi “koszorút” szeretnél készíteni, mint mohából és fenyőágakból feldíszíteni és minden nap egy újabb tűlevélbe taposni otthon a szőnyegen. A koszorú csak azért van idézőjelben, mert ahogy az nálunk lenni szokott, nem egy megszokott kreációt mutatunk be.

A dolognak főleg az ötletessége fogott meg, hihetetlen hogy alig néhány eszközből milyen szép és látványos megoldást lehet készíteni. Az adventi koszorú készítése sok családban hagyomány, de akiknél nincs is idő a legyártásra, azoknál is ott van az illatos gyertyacsokor a szobában, az étkezőasztalon. Nálunk inkább az a jellemző, hogy anyukám megvásárol a piacon valami lélegzetállítóan szépet (káprázatos darabok vannak már manapság), de sokan szeretik maguk elkészíteni, aminek így még nagyobb lesz az értéke, stílusa pedig megegyezhet éppen aktuális hangulatunkkal, passzolhat a lakás atmoszférájához.

Az elkészítés során rengeteg kiegészítő közül választhatunk, a retró megoldások közül (tobozok, fenyőágak, bogyók, szárított narancs és zsákvászon) egészen a modern, kifejezetten elrugaszkodott kreatív ötletekig (kemény héjú magvak, csillámok, tollak, csengettyűk). A hangsúly az alkotás örömén van, az előkészületektől egészen a megvalósulásig. Biztos vagyok benne, hogy a család is sokkal nagyobb becsben tartja azt a szobaékszert, amiről tudják, hogy mi magunk dolgoztunk vele hosszú órákon keresztül.

A mai ötlet egy kicsit koszorú, egy kicsit gyertyatartó, és nem csak adventi vasárnapokon ér meggyújtani rajta a mécseseket.

Szükséges eszközök:

  • 4 vagy több gyertya
  • 4 használaton kívüli borospohár
  • 4 toboz
  • piros kartonpapír
  • ragasztópisztoly
  • olló, ceruza
  • műhó
  • fehér festék

Elkészítés:

A végeredményt látva már sejthető, hogy a cél az, hogy a szép kis tobozaink bekerüljenek a poharak belsejébe, ennek a talpán fognak állni a gyertyák, vagy mécsesek. Így tehát visszafele kell gondolkoznunk, hogyan lesz a toboz bent az üvegbúra alatt? A piros kartont vágd körbe a pohár fejének íve mentén, majd vágd ki a köröket. Ezután vedd elő a tobozokat, és festékezd meg a szárak végét, mintha csak hó hullott volna rá. Talán ez a legmelósabb, aprólékos részt, utána minden megy, mint a karikacsapás! A tobozokat ragaszd rá a papírlapokra, a pohár belsejébe pedig önts egy kis adag műhót. A pohár fejét kend be ragasztóval (próbáld meg vékonyan, nem szétfolyatni) és illeszd hozzá a tobozos kartont. Hagy egy kicsit megszáradni ebben a szögben – vagyis pár percig még a pohár lábain álljon a mindjárt kész mű – utána pedig fordítsd meg és gyönyörködj benne, ahogy a hó lehullik, te pedig meg is gyújthatod az első gyertyát, amit a talpon helyezel el.

 

Decoratiuni pentru CRACIUN – le faci in 5 minuteDecoratiuni handmade pentru masa de CRACIUN – Suporturi pentru lumanari din pahare. Le faci in 5 minute – LIKE & SHARE daca ti-a placut. Multumim!Mai multe detalii aici: http://www.casadex.ro/2015/12/suporturi-pentru-lumanari-sfesnice-decorative-de-craciun-din-pahare-proiect-diy-video/Vezi si alte idei DIY aici: http://www.casadex.ro/

Szerző: casadex.ro, 2015. december 1.

Ennyire egyszerű és mégis szemet gyönyörködtető alkotást hoztunk neked mára, remélem, hogy tetszik az öltet! Ha szeretnél még látványos lakásdíszt készíteni, akkor kattint DIY rovatunkra, ahol további jó ötleteket találhatsz!

Hozzászólások