Adventi koszorú – nem csak férfiaknak

A kézügyesség nem minden

2015/11/23

Egyszerű férfi vagyok, az egyszerű férfi kézügyességével. Soha életemben nem próbálkoztam koszorúkészítéssel, hiszen tudtam, hogy eleve halálra ítélt ötlet lenne. Viszont ezeket talán én is el tudnám készíteni, és életemben először az én asztalomon is lehetne adventi koszorú!

I. A befőttesüveg, mint dekorációs kellék

Ez a koszorú nem kíván különösebb felkészültséget. Amire szükségünk van, az négy egyforma befőttesüveg, négy gyertya, némi műhó, egy kis spárga és persze néhány fenyő- vagy tujaág. A műhavat egyszerűen beleszórjuk a befőttesüvegbe, beleállítjuk a gyertyát, a spárgából a legcsinosabb masnit kötjük rá, és elé tesszük a faágakat. Voilá!


advent candles 3

II. Az egyszerűnél is könnyebb koszorú

Ehhez még az előzőnél is kevesebb holmi szükségeltetik. Négy darab gyertya, két marék dió, és persze az elmaradhatatlan spárga, ami nélkül úgy látszik, nem lesz attraktív a koszorú, meg hát erre fogjuk felszerkeszteni a kis csillagokat, amik jelzik, hogy hányadik hétvégénél is járunk, ha magunktól elfelejtenénk. A dolgunk igazából csak annyi, hogy a csillagokat rákötjük a spárgára, utána a spárgát a gyertyára, mellé szórjuk a diót, és végeztünk is.


56c4122d31452743d906b75ce2c62120

III. „Az esztétikai kihívás”

Nem jutott eszembe más név ennek a magasból lelógó csodának. Eredetileg „Skandináv stílusú ünnepi dísz” néven futott, de úgy érzem, az én elnevezésem találóbb. Ugyanis ez a legnehezebb az összes közül, de leleményes férfiembernek ez sem okozhat problémát! Ami kell: némi drót és spárga, fenyőágak és négy darab gyertya. A drótok segítségével egy nagyobb és egy kisebb kört csinálunk a faágakból, majd még egy kis dróttal térben is időben egymás alá-felé rögzítjük, és ezt az egészet felkötjük valahova lógni (sokadik sikertelen próbálkozás után sem magunkat, hanem a koszorút kötjük fel!). Ha ezzel megvagyunk, már csak beleállítjuk valahova a négy gyertyát, és megjutalmazzuk magunkat egy sörrel.

25ed84aea8e6eaf12f5743671e11e533

Hozzászólások