Adventi naptár igazi csajoknak!

Íme a legjobb ötletek

2015/11/27

Már csak két nap és megkezdődik az adventi vasárnapok sora! Ez egyúttal két dolgot jelent egyszerre: megkezdődik a karácsonyi hajrá, és büntetlenül lehet az adventi naptár csokijait fogyasztani. Viszont van jobb az édességnél!

A kreatív olvasóinknak szeretnénk kedveskedni az alábbi összeállítással, amiben olyan megoldásokat kerestünk, hogyan lehet még különlegesebb, a szokásostól eltérő egy adventi naptár. Nekem személy szerint eddig még nem jutott eszembe, hogy a csokis táblán kívül más ötlethez is nyúljak, de mekkorát hibáztam! Amint megláttam ezeket az ötleteket, rájöttem, hogy hihetetlenül széles a választék, nem is értem, hogy nem jutott eszembe eddig! :)

Pedig szeretek kreatív megoldásokhoz nyúlni, karácsonykor is gyakran magam készítem az ajándékot. Van annak valamiféle ellenállhatatlan bája, hogy több órát töltök a készülődéssel, csinosítgatom, szépítgetem a csomagokat, arról nem is beszélve, hogy a művelet hihetetlenül kikapcsolja az embert.

De térjünk vissza az adventi naptárakra! Igazi csajos megoldást választottam nektek, álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire szórakoztató is lehet a készülődés! Már önmagában az, hogy összeállítsd a naptárat roppant kreatív, érdemes megtervezni előre, elgondolkozni azon, hogy milyen rendszert teremtenél benne, egyáltalán milyen témára akarod felhúzni az egészet. Akár a barátnőkkel együtt is készíthető, vagy azon a munkahelyen, ahol nőuralom van, egy közös kis sarokba felállítható.

Az elkészítéshez néhány ötlet:

  • tervezd meg a dobozát és készítsd el előre a kis ablakocskákkal tarkított kartont
  • találd ki a színvilágát és a borításhoz gyűjts minél több ötletet (újságpapír, csomagolóanyag, filctoll, festék)
  • határozd meg a témáját: kozmetikumok, ékszerek, esetleg fűszerek vagy finom borok, majd ennek megfelelően válassz 24 terméket

Nem húzom tovább az időt, mutatom is, miket találtam!

Dobozba zárt ékszerek

Ez az egyik kedvenc megoldásom! Itt nem a hangulatod határozza meg a napodat, hanem az ékszer visz mindent! Legyen az egy apró fülbevaló, nyaklánc, bohókás gyűrű, reggel mikor felkelsz, az legyen az első dolgod, hogy kinyitod a dátumnak megfelelő ablakot, és ehhez állítod össze a szettedet.

advent

Színes lakkot minden nap

Íme egy másik, igazán csajos megoldás! Egyszerűen csak gyűjtsd össze a kedvenc színeidet és állítsd egy-egy titkos ablak mögé. Aznap, amikor felkelsz, válaszd ki a dátumot és már pingálhatsz is!

Mix it!

Vagyis az előző kettő vegyítve! Nem kell feltétlenül leragadnod egyetlen témánál, az adventi naptárad minden egyes ablakocskája valami új meglepetést tartogathat a számodra!

Teamámor

Mennyivel jobban indul a nap, ha egy csésze forró tea gyümölcsös, lágy illatában elmerülve nézheted a hószállingózást az ablakon át. Hogy megalapozd a hangulatot, rejtsd el kedvenc teafüveidet az adventi naptárban és merülj el az élvezetben.

advent3

Zsákbamacska

Ez a megoldás az egyik kedvencem, már a dobozok színvilága is lenyűgözött. Ma valamiért romantikusabb hangulatba keveredhettem, de ez már csak részletkérdés. Ennek a különleges naptárban az elkészítése kicsit több időt vesz igénybe, hiszen a dobozkák beszerzése és grafikai kivitelezése – hacsak nem már eleve mintás dobozokat veszel – több időt vesz igénybe, viszont annál izgalmasabb. Hogy mit rejtesz bele, az már csak a fantáziádon múlik!

Forrás: Pinterest

Hozzászólások