Áfonyás amerikai palacsinta juharsziruppal

Ezzel indul egy tökéletes reggel

2017/03/06

Az áfonyás amerikai palacsinta nem csupán finom, de nagyon laktató reggeli is. Kicsit hosszabb elkészíteni, mint egy szendvicset, de garantáltan megéri.

A reggelire elkészített áfonyás amerikai palacsintát mindenki imádni fogja. Remek fogás a gyerekeknek is hétvégén, vagy akár nőnapra is elkészítheted a szerelmednek, hogy jól induljon a napja.

Hozzávalók: 

  • 200 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás (tanyasi vagy bio)
  • 300 ml tej
  • 1 tk vaj
  • 1 csipet só
  • 150 g áfonya
  • 2 ek vaj (a sütéshez)
  • 1 ek porcukor (ízlés szerint)
  • 1 ek juharszirup (ízlés szerint)

Elkészítés: 

1. A lisztet összekeverjük a csipet sóval, és a sütőporral. Hozzáadjuk az egész tojást, tejet, a megolvasztott langyos vajat. Csomómentesre kikeverjük, a legvégén kb. a fele mennyiségű áfonyát könnyedén beleforgatjuk.

2. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egyesével kb 7-8 cm-es palacsintákat sütünk. Melegen tartjuk, míg mind elkészül. 

3. Tálaláshoz 3-4 darabot egymásra helyezünk, megszórjuk némi porcukorral, ráhalmozzuk a maradék áfonyát, és nyakon öntjük 1-2 ek juharsziruppal.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások