Áfonyás-fehér csokis muffin

Ma van az áfonyás muffin világnapja!

2017/07/11

Ma nem egyszerűen nemzetközi muffin-nap van, hanem egészen pontosan az áfonyás muffin világnapját ünnepeljük. Dobd fel muffinodat a csodás gyümölccsel!

Hozzávalók: 

  • 20 dkg áfonya
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg finomliszt
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg barna cukor
  • 12 dkg vaj (vagy 1dl étolaj)
  • 2.5 dl kefir
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 0.5 citromból nyert reszelt citromhéj

Elkészítés: 

1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a citromhéjjal. Egy másik tálban a puha vajat, a tojást és a cukrot összekeverjük, habosítjuk. Összekeverjük a lisztes és a vajas részt, majd hozzáadjuk – és keverjük a kefírt.

2. Az áfonyaszemeket hozzáadjuk, egy fakanállal belekeverjük. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, azt fagyosan, lisztbe hempergetve adjuk hozzá. A muffinsütőt enyhén kiolajozzuk, kibéleljük a papírokkal.

3. A tésztával félig töltjük a mélyedéseket, beleteszünk mindegyikbe egy darabka csokit, majd újabb evőkanálnyi tésztával fedjük. A maradék tésztát elosztjuk a 12 mélyedés tetején.

4. 180 fokon készre sütjük.

Jó étvágyat! 

(forrás, photo: cooking.nytimes.com)

Hozzászólások