Agyrázkódása volt a lelátóról fejbe dobott kapusnak – videó

Azonnal kórházba vitték, botrányba fulladt a meccs

2015/03/31

Míg mi a görögökkel szenvedtünk ki itthon egy gól nélküli döntetlent a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőn, Montenegróban sokkal brutálisabb dolgok történtek, ahol nem elég, hogy az orosz kapust kórházba juttatták, mert agyrázkódása volt, de a folyamatos szurkolói rendbontások miatt idő előtt le kellett fújni a meccset.

Annyiban a Montenegró-Oroszország Európa-bajnoki selejtező mindenképpen hasonlított a magyar-görögre, hogy gól nélküli döntetlen lett a vége, másban viszont semmiben sem. A mérkőzés ugyanis botrányba fulladt, ami után szinte biztosan a vendégek kapják majd meg a három pontot az asztalnál.

Történt, hogy már a meccs második percében fejbe dobták egy égő petárdával Igor Akinfejevet, az oroszok kapusát, aki azonnal összeesett, a játékosok pedig bevonultak az öltözőbe. Majdnem fél óra kényszerszünet után folytatódott a találkozó, már új kapussal, a sérültnek ugyanis agyrázkódása volt kórházba kellett szállítani. Íme az eset:

A lelátói feszültség azonban sajnos a pályára is átszűrődött, a második félidőben – egy kivédett orosz büntető után – a játékosok és a stáb tagjai is összeverekedtek az oldalvonalnál, a szurkolók pedig újabb orosz focistát dobtak meg a lelátóról. A bíró ezért a 67. percben lefújta a mérkőzést.

A hírek szerint Akinfejev jól van, nem szenvedett komolyabb sérülést, és napokon belül már munkába is állhat klubjánál, a CSZKA Moszkvánál. Az eset viszont biztosan nem marad súlyos következmények nélkül.

Hozzászólások