Akkor is segítenél, ha nem vesz a kamera?

Kiderül az igazság milyenek is az emberek valójában

2016/10/25

Van aki bevallja, hogy nem segít másokon, van aki segít és van olyan aki azt mondja, hogy adakozik és nem teszi meg. Te segítenél, ha épp nem látja senki?

Nagyon szeretjük az ilyen tesztelős videókat, mert nem arról szól, hogy valaki gondol egyet és megírja a cikket a bajba jutottakon nem segítő emberekről, hanem ad valami kézzel foghatót is. Te mit teszel amikor valaki pénzt vagy ételt kér tőled az utcán? Segítenél rajtuk?

Két srác remekül szemlélteti milyen is az emberiség mostanában. Mikor kamerával, mikrofonnal érdeklődnek, hogy ki az aki segítene egy rászorulón, akár hajléktalanról, akár csak egy segítségre szorulóról van szó. Természetesen a közönség előtt mindenki állította, hogy jótékonykodik néha ha úgy adódik a helyzet. Azonban a kérdezősködés után a két srác a kamerát olyan helyen állította fel, ahol a vizsgált alanyok nem látják azt. Abban a pillanatban teljesen más megvilágításba került minden. Senki nem úgy cselekedett ahogy azt korábban elmondta. A videó végén pedig váratlan fordulat történik. Nem árulom el micsoda, de igazán meglepő és szép gesztus.

Kérdés az, hogy miért is hazudunk? Azt mutatjuk a külvilágnak, hogy tökéletesek és segítőkészek vagyunk, mikor nem így teszünk ha nem látja senki. Tényleg ennyire annak élünk, hogy mit látnak belőlünk mások?

Hozzászólások