Alföldi sokkolta családját

Nem merte elmondani élete legnagyobb titkát

2015/09/21

Alföldi Róbert egy ideje már nem titkolja, hogy saját neméhez vonzódik. Az azonban neki is gondot okozott, hogyan mondja el mindezt a családjának. Testvére segített benne.

A minap egy könyvbemutatón mesélt róla a Nemzeti Színház egykori igazgatója, hogyan tudta legyőzni mumusát és mondta el a családjának, hogy ő tulajdonképpen a férfiakat szereti. Illetve elsősorban nem is ő, hanem testvére segített neki ebben. “Neki ez nem volt ügy. Vállalta, anélkül, hogy kértem volna: nagyon óvatosan, szeretettel, körültekintően közvetítette ezt a családtagjaimnak. Sokáig nem beszéltünk róla, de most már nálunk ez tök oké. Hogy mennyi ideig tartott? Mikortól lett oké? Nem tudom. Teljesen normális ügy, hogy ha egy gyerek odaáll a szülők elé azzal, hogy az azonos neműeket szereti, akkor a család sokkot kap. Ez normális. Képmutatás lenne elvárni, hogy ne így legyen. Az első sokk után beszélgetni kell. Nálunk az öcsém beszélgetett, és mondom, ez nálunk már oké” – olvasható a borsonline.hu-n.

A most 47 éves Alföldi ugyan csak tavaly vállalta a nagy nyilvánosság előtt azt, amit már eddig is tudni lehetett, mégpedig hogy homoszexuális. Sosem titkolta, de sohasem kérkedett vele, számára ez természetes állapot volt. A család elé mégis nehezen állt ki, a nyilvánosság már egy könnyebb falatnak bizonyult. Tavaly még azt is vállalta, hogy a nevét és az arcát adja a Budapest Pride mellé, ami nyíltan kiáll a homoszexuálisok mellett.

alföldi

Manapság egyre több ismert ember vállalja másságát, ezzel hirdetve az elfogadást és harcol a zaklatás és erőszak ellen. Itthon kevésbé az öncélú magamutogatás az alapja, hiszen kicsi az ország ahhoz, hogy nagyobb tömegeket tudjon megmozgatni. Külföldön sokan használják ezt karrierjük beindítására, felpörgetésére, esetleg polgárpukkasztásra, ami ellenérzéseket szülhet.

Alföldi Róbert után Kulka János is vállalta homoszexualitását, de több hazai celeb inkább titkolja és bujkál a témával, mert úgy gondolják, ha ez kiderülne, elveszítenék rajongótáborukat.

Hozzászólások