Alkosd meg saját irodád!

Újrahasznosítás felsőfokon

2015/05/28

Az újra hasznosításban az az egyik legjobb, hogy tényleg szinte bármit felhasználhatunk ahhoz, hogy új dolgokat hozzunk létre! Olcsóbb, környezetkímélőbb és egyénre szabott dekorációk születnek az ilyen megoldásokból. Lépj ki a lakás falain túl, és díszítsd irodád saját készítésű irodaszerekkel!

Ettől még nem leszel kevésbé menő vagy kacatokkal teli! Sőt! Biztos lehetsz benne, hogy a cuccaid egyedisége mindenkinek fel fog tűnni, aki az irodádba, vagy íróasztalod közelébe téved, és akkor büszkén mondhatod majd, hogy te csináltad minden egyes darabját, ráadásul környezetkímélő megoldásból.

Az irodaszerek mindannyiunk mumusai, de tudom, főleg a nőké. Azonban a férfiak is szeretik minőségi, precíz holmikkal körbevenni magukat a munkahelyükön, csak kevésbé szánnak rá időt, hogy meg is csinálják. Szóval amennyiben gondoskodnál életed párja komfortjáról, és van kedved is kis csináld magad projekthez, úgy vágj neki alábbi tippünknek!

Irodád dísze konzervből

Az első, amire szükséged lesz, hogy gyűjts össze néhány konzervdobozt. Célszerűen jó alaposan öblítsd el, áztasd le róla a címkéket, és amennyiben nem egyenletes a felső széle, úgy egy csípőfogóval szorítsd össze, vagy ragaszd le, hogy ne legyen balesetveszélyes.

konzerv

konzerv2

konzerv3

Annak érdekében, hogy a konzervdoboz felülete megfelelően egyenletes legyen, célszerű egy festékes spary-vel átfújnod, hogy könnyebben tudd használni alapnak. Bármilyen festékszóró alkalmas lesz rá, és nem kell túl vastagon befújnod vele.

konzerv4

A következő lépésben végy egy vonalzót, mérd le a talp és a felső perem közötti távolságot, és szabd ki egy parafa sablonból. Attól függően, hogy milyen vastagságú parafát sikerült beszerezned, akár duplán is áttekerheted a dobozon.

konzerv5

konzerv6

Ha túl hosszú csíkot vágtál a parafából, akkor egy éles olló, vagy sniccer segítségével vágd le a fölösleges mennyiségű anyagot. Ezután ragasztózd be a konzervdoboz szélét, és tekerd rajta újra körbe a parafát, most már körültekintőbben, hiszen a munka végéhez közeledsz. Ha körbe értél a parafával, akkor ezen a ponton is rögzítsd ragasztóval.

konzerv7

konzerv8

Ha kész vagy az alkotással, akkor már csak egyetlen dolgod maradt: el kell döntened, hogy az irodában használod tolltartónak, vagy a gépkapocs gyűjteményednek, de ezen túlmenően is rengeteg felhasználási lehetőséged van, ugyanis nem csak irodaszer készülhet ezekből a konzervekből! Tehetsz bele például egy virágot, így mindjárt kaspóként funkcionál, de gombostű segítségével akár kis emlékeztetőket, recepteket is gyűjtögethetsz rajta. De tudod mit?! Még a szerelmeddel, vagy gyerekeiddel közös képet is kifüggesztheted rá! Próbáld ki!

konzerv11

konzerv12

konzerv13

fotók: Robert Mahar

Olvass még további kreatív ötleteket!

Hozzászólások