Almarózsa házilag

Nem csak romantikus lelkeknek

2016/03/23

A mai napra egy kis különlegességet hoztunk nektek. Olyasmit, ami annyira szép, hogy nem biztos, hogy megennénk, ha elénk tennék. Íme az almarózsa!

Hozzávalók:

  • alma
  • citrom
  • leveles tészta
  • baracklekvár

Elkészítés:

  • Az almát félbevágjuk, aztán felszeleteljük, nagyjából 1-2 mm vastag cikkelyekre
  • A szeleteket egy nagy edénybe tesszük, felengedjük vízzel, hozzáöntjük egy fél citrom levét, majd 3 percig mikrózzuk
  • A leveles tésztát egyforma csíkokra vágjuk (lásd a videót!), és megkenjük vízzel hígított lekvárral
  • Sorba rakjuk az almákat a tésztán, majd az egészet feltekerjük, és beletesszük egy muffinsütő formába
  • Előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük, és 35-45 percig sütjük

Amikor elkészültünk, kis porcukorral megszórjuk, és ha lehűlt, már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

Hozzászólások