Almás-currys-csirkés szendvics

Különleges szendvics reggelire

2017/09/18

Az almás-currys-csirkés szendvics nagyon gyorsan elkészíthető, ami akár egy szendvicsbe, akár körettel főételként is fogyasztható.

Hozzávalók: 

  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg csirkecomb (filé)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek curry por
  • 2 db alma
  • 0.5 közepes fej jégsaláta

Elkészítés: 

1. Az almákat megpucoljuk és kockázzuk, a csirkecombokat megtisztítjuk és hasonló méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a jégsalátát pedig kisebb darabokra tépjük vagy vágjuk.

2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megpirítjuk a csirkét. Fűszerezzük sóval és borssal. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.

3. Beleszórjuk a curry port, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát is. Néhány percig együtt sütjük, majd a tűzről levéve picit pihentetjük.

4. A szendvicsek aljára rakjuk a jégsalátát, majd a csirkés keveréket, és már fogyaszthatjuk is.

 Jó étvágyat! 
kép: receptmuhely.hu
Hozzászólások