Álomotthon iskolabuszból

Apa és fia csodát művelt

2015/12/14

Egy 1990-es évekből származó iskolabusz teljesen megváltoztatta a Kaliforniában élő munkanélküli, Patrick Schmidt életét. Schmidt 4500 dollárért vett magának egy  lerobbant buszt, majd édesapjával összefogva lakókocsivá alakították a roncsot.

Schmidt 9000 dollár plusz ráfordítással elkészített egy pöpec kis vándorotthont, és most 10,000 mérföld megtételére készül, hogy megérkezzen Floridába. “A terveim között van, hogy márciusig Floridában maradok, a visszautammal pedig Vegast akarom megközelíteni, majd Seattle-t is érinteni fogom” – mesélte a Metro Uk nevű lapnak. “Olyan földeket keresek, ahol simán megszállhatok. Pontosan ilyen életet képzeltem el magamnak. Körbecikázni, utazgatni, ideiglenes munkákat találni és folyton keresni, merre lehet továbbhaladni.

iskolabusz lakás

Saját bevallása szerint nem akart beszállni a lélekőrlő, hétköznapi mókuskerékbe, így amikor meglátta az eladó gépjárművet, egy percig sem gondolkodott. Tudta, hogy itt a lehetőség, hogy kiszálljon a modern élet által nyújtott játékból: lakássá alakított utasszállítóban fog élni. Lakókocsijával felkészült az esetleges energiahiányra is, napelemeket, átalakítókat és akkumulátorokat szerelt a járgányba, hogy utazása során könnyedén vágtasson át 30 államon.

szobabusz

Az instant házban található mosogatókagyló, zuhanyzó és még WC is. Az éjszakai hangulatot ledek felszerelésével dobták fel. A busz egyébként nem volt tökéletes állapotban, sokat szenvedtek a tetőszerkezettel,  és bőven volt mit kitakarítani, például az ülések nagy részétől is meg kellett szabaduljanak. Reméljük megtalálja majd önmagát a hosszú út során és sikerül életre szóló élményekkel gazdagodnia.

Hozzászólások