Álomszép babazsúr

Idézd meg Minnie egér világát

2015/06/09

A tökéletes babazsúr. Mindig erről álmodtál? Nem kell lemondanod róla, ha neked nem adatott meg, mert még mindig megszervezheted gyermekednek az ő feledhetetlen napját. Ez most lányos színekben díszeleg.

Nem szeretnénk teljesen tanácstalanul hagyni a fiús szülőket, így már előre leszögeznénk, hogy az alábbi díszletek, illetve kellékek kék-fehér kombinációban is elkészíthetők. Tulajdonképpen így lesz a babazsúr igazán uniszex. Mindenki ismeri Mickey egeret, a kis bolondos kesztyűs krapekot a tévéből, aki dudorászva megy végig az életen, és hozzá még egy társa is adódik. Ő nem más, mint Minnie egér, akinek édes kis masnija ott figyel a feje tetején, pöttyös szoknyácskája pedig összetéveszthetetlen.

Ezekből az apró részletekből tevődik össze a tökéletes babazsúr, aminek kellékei mind könnyedén elkészíthetők, és igazi varázslatos hangulattal készülhetsz a gyerkőcök érkezésére. A meghatározó színek a fehér, a rózsaszín és a fekete, de ha fiúsba hajlik, akkor egyszerűen helyettesítsd a rózsaszínt baba-kékkel, a masnit pedig hagyd el.

Amit célszerű beszerezned:

  • karton papír (főleg fekete, de fehér és rózsaszín is)
  • egy alap sablon Minni egér formájával
  • tüllök
  • szívószálak
  • poharak
  • tányérok (kétféle méretben, fekete és rózsaszín)
  • szalvéta (lehetőleg rózsaszín)
  • lufik
  • tányérok és evőeszközök (fekete és rózsaszín színekben)

Azért egyszerű, ha egységes étkészletet választasz, mert néhány apró trükkel megidézheted Minnie egér világát, viszont nem kell minden egyes elem után külön boltba rohangálni. Legyen az alapszín a rózsaszín, fekete és fehér, ezek kombinációja pedig megadja majd a szükséges aláfestést a tökéletes szülinapi zsúrhoz. Első lépésben vágj ki annyi sablont, amennyire csak szükséged lehet, akár több méretben is. Ne gondolkozz azon, mire fogod használni, csak legyen, mert biztosan lesz helye! Kezd rögtön az asztal díszítésével. Végy egy fehér abroszt, amit néhány kúpba tekert kartonpapír díszít, tetejükön fülekkel és néhány tüllös masnival a csúcson.

minnie7

Az asztal többi díszét könnyű lesz elkészíteni. Fekete papírtányérok kerülnek a rózsaszín fölé, köré vágj ívben füleket, készíts mellé masnit és máris olyan a hangulat, mintha csak mindenhol letette volna kézjegyét Minnie egér.

minnie9

A rózsaszín szalvéták köré a kartonból vágj vékony csíkokat, hajtogasd kör formába, a két végét ragaszd össze. Kis sablonokat illesz a gyűrűk elejére, rózsaszín kartonból vágj rájuk masnit, ragaszd őket össze, ebbe pedig húzd bele a szalvétát.

minnie3

A pohárról és lufikról se feledkezz meg, de nem kell túlbonyolítani a dolgot. Vegyél pöttyös kiegészítőket, amik igazán passzolnak a rózsaszín világ hangulatához, és Minnie egér szoknyáját idézik.

minnie5

A pont az i-re legyen a torta, melynek láttán eláll a gyerekek lélegzete! Persze csak néhány pillanatra, amíg meg nem ízlelik az isteni desszertet, amit célszerűen már egy napja elkészíttettél a közeli cukiban, hogy neked csak a díszítésre kelljen figyelned.

minnie2

fotó: Pinterest

Hozzászólások