Álomszép fedett verandák

Legyél igazán közel a természethez

2015/05/21

Sokaknak a tipikus amerikai filmekből lehet ismerős, hogy kertvárosi otthonokban hatalmas teraszos tereket képeznek a ház körül, ahol aztán összegyűlik a család apraja-nagyja, vagy a nagyapó elmélázva pipázik a hintaszékében. Ezek a verandák már rengeteg enteriőrt ihlettek, csempéssz egy kis természetet te is az otthonodba!

Most biztosan felmerül a kérdés, hogy minek egy eleve kertes házhoz párosítani a természet közelségét, hiszen csak egy lépésre van a zöldellő gyep. Gondolj úgy a verandák világára, mint egy átmenet a kert és a lakás falai között: kényelmesen vackolhatod be magadat a párnázott fotelbe, ahol a kedvenc növényeiddel és virágaiddal vagy körülvéve, miközben lágy szellő fújdogál körülötted. Ezek a terek alkalmasak a kikapcsolódásra, nagyobb veranda esetén a családi összejövetelekre, ahol együtt költhettek el egy kellemes délutáni ebédet, vagy uzsonnát.

veranda3

Az otthonod ezen részének megvan az a nagyszerű előnye, hogy hűvösebb időben is úgy érezheted magadat, mint aki a kertben fekszik egy pohár limonádéval a kezében, hiszen a zárt tér megvéd az időjárás zord körülményeitől. Ha előrelátóak vagytok, akkor célszerű a verandát úgy kialakítani, hogy annak biztonságot nyújtó ablakai kivehetőek legyenek, így egész évben élvezhetjük a hangulatát.

veranda7

Mutatunk néhány szemet gyönyörködtető megoldást, hogyan tudod szebbé és kényelmesebbé varázsolni ezt a teret. Ha igazán praktikus megoldást keresel, akkor rendezd be kevesebb, de kényelmes és otthonos darabbal, és vedd körbe magad rengeteg zöld növénnyel. A design legyen letisztult, ami passzol a lakás más egységeihez, de gondolhatsz egy bátrat, és egy teljesen különálló lakrészt is kreálhatsz belőle!

veranda6

veranda5

veranda4

veranda2

veranda3

Nézegess még kreatív ötleteket!

Hozzászólások