Aludj a csillagok alatt!

Hangulatos világítás a hálószobádba

2015/05/12

Mindenkinek voltak világító csillagok a gyerekszobája plafonján, miért kéne erről lemondanod felnőttként?! Egyúttal az is igaz, hogy te magad is elkészítheted a saját csillagos égboltodat, amit egy pofon egyszerű megoldással bárhová felfüggeszthetsz!

Esténként, amikor kihunynak a fények, nézz fel az ég felé, és gyönyörködj bennünk, mielőtt álomra hajtanád fejed! Alkosd meg a saját világodat, legyenek olyan csillagok a fejed fölött, amit az első lépéstől kezdve te magad készítettél el. Sokkal fontosabb lesz számodra, vagy gyermeked számára, ha mindketten tudjátok, hogy mennyi szeretet és munka rejlik a csillagok mögött!

csillagokfő

Mindannyian eljátszunk a gondolattal, vajon mi lehet ott a messzi távolban, élnek-e ott angyalok, lakják-e mások a bolygókat, és vajon mi van a Tejúton túl? A káprázatos világ, amit ilyenkor elképzelünk, nemcsak a nyári estéken jelenhet meg a fejed fölött. Csodálatos kiegészítője lehet a hálószobádnak, vagy gyermeked ágya fölött ez a dísz, aminek még a csillagait is te magad készíted el. Nézd csak, mutatjuk, hogyan hívd életre ezt a különleges világot.

Amire szükséged lesz:

  •  foszforeszkáló anyag (hobby boltban kapható)
  • ékszerkészítéshez használatos fémhuzal
  • fehér cérna
  • ragasztópisztoly
  • szilikon csillagforma
  • drótvágó olló
  • alkoholos filc
  • egy festékes vödör
  • szalag a dísz felakasztásához

Mielőtt elkezdenéd készíteni a csillagos fali függődet, néhány gondolat előtte. Nem lesz bonyolult összeállítani, csak egy kis leleményességre van hozzá szükség. A ragasztópisztolyba kell majd a foszforeszkáló anyagot egy rúd segítségével bejuttatni (ilyet is lehet kapni a kreatív boltokban), ebből “kiönteni” a csillagok formáját. A festékes vödörre azért lesz szükséged, hogy a drótok ívét rögzíthesd, nem lesz más dolgod vele. És akkor most lássuk a lépéseket!

1. Önts ki 15 darab csillagot a szilikon formában, használd hozzá a ragasztópisztolyt. Néhány könnyű vízszintes rázó mozdulattal oszlasd el benne az anyagot, hogy mindenhova egységesen jusson. Hagyd megkötni a csillagokat, majd óvatosan vedd ki a formából.

foszfor2

2. Vágj három darab 18 cm hosszúságú drótot, egy alkoholos filc segítségével jelöld meg a közepét 9 centinél. Fogj egy ceruzát, vagy tollat, és a közepét tekerd át kétszer körülötte, mindkét irányból.

foszfor3

3. Ezután lesz szükséged a festékes vödörre. Jelöld be az egyik ponton, ez lesz az ív közepe. Ügyesen illeszd hozzá a ceruzát, majd 5-5 centiméter egyenlő távolságban jelöld be ismét a végeget alkohol filccel. Ezeken a pontokon újra meg kell hajlítanod a drótot a 2. pont szerint.

foszfor4

A fölösleges drótot vágd le. Így kell kinéznie a drótoknak a művelet után:

foszfor5

4. Fehér cérnát használva kösd össze a három függőt, mintha csak háromszög alakot képezné belőle. Azért használunk fehér cérnát, mert az nem látszik, így ha leoltod a lámpát valóban olyan lesz, mintha a csillagok mozognának a fejed fölött.

foszfor6

5. Jöhetnek a csillagok! Helyezd a cérnákra egyenlő távolságra, majd a ragasztópisztoly segítségével rögzítsd a szálakhoz. Mielőtt végleges lenne a mű, érdemes előbb elhelyezned a kívánt módon a csillagokat, és ha tetszik a végeredmény, csak akkor kezd el hozzáragasztani.

foszfor7

8. Ezzel tulajdonképpen el is készült a saját univerzumod! Ha úgy döntenél, hogy nincs kedved hozzá külön felfüggesztést készíteni, akkor egyszerűen csak rögzítsd a csillagokat a plafonon, így is csodálatos hatást érhetsz el!

foszfor8

fotók: Pinterest

Hozzászólások