Ambrus Krisztinával erősített a Postás – Ötödik helyen végzett Baji Balázs Zágrábban

Napi sporthír-összefoglaló

2014/09/03
Ambrus Krisztinával erősített a női bajnok Postás – Ötödik helyen végzett a gátas Baji Balázs Zágrábban – Ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktorna  — néhány a mai sport hír-csokorból:

A Németországból hazatért Ambrus Krisztinával, a tavalyi egyéni magyar bajnokkal erősödött a Postás SE női asztalitenisz-csapata.

A Soltvadkerten nevelkedett válogatott játékos a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: három évig játszott a Bundesligában, az utóbbi két idényt az első osztályban, de már hazahúzott a szíve, ezért folytatja pályafutását a Postásban, amely már tavaly is hívta.

Ambrus Krisztina - fotó: www.ping-pong.lapunk.hu
Ambrus Krisztina – fotó: www.ping-pong.lapunk.hu

“Ambrus Krisztina jelenleg a negyedik legjobb magyar női játékos, úgy érzem, vele nemcsak szakmailag, hanem emberileg is erősödtünk” – jelentette ki Rostás Gábor, a zuglói székhelyű klub elnöke. Az idei célokról a sportvezető annyit mondott, hogy a megerősödött Postás a bajnokságban szeretné megvédeni elsőségét, a Klubcsapatok Szuperligájában pedig a harmadik-negyedik helyre várja az együttest, amely hétéves szünet után – pénteken Berlinben – a Bajnokok Ligájában is asztalhoz léphet.

“Csapatunkat a nyolcadik helyre rangsorolták, s mivel az ellenfeleknél összesen 14 kínai játékos fog szerepelni, a csoportmeccseken már egy-két győzelemnek is nagyon örülnénk” – fogalmazott az elnök, aki az idén 115 éves Postás többi szakosztályánál folyó munkáról is beszámolt. Rostás Gábor az asztaliteniszezők mellett még a női tornászokat emelte ki, akiknek a szakosztálya az országban a második legeredményesebb az utánpótlás korosztályokban.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is részt vett a sajtótájékoztatón, s dicsérte a Postás női tornászainál folyó munkát.

“A szakosztály három edzője bekerült a kiemelt státusú edzők közé, a klub a közelmúltban új szereket is kapott, így a versenyzők most nemzetközi körülmények között készülhetnek” – állapította meg Magyar Zoltán, aki hozzátette: a pár éve újjáéledt női tornaszakosztálynál jelenleg több száz gyerek sportol, s a serdülő bajnokságokat mindenhol a Postás versenyzői nyerik. Az elnök szerint a további MOB-támogatást az akadályozza, hogy továbbra is rendezetlen a klub Róna utcai sporttelepének tulajdonviszonya.

Ötödik helyen végzett a gátas Baji Balázs Zágrábban

Az Európa-bajnoki negyedik Baji Balázs 110 méter gáton az ötödik helyen végzett kedden a zágrábi nemzetközi atlétikai versenyen.

Baji Balázs - fotó: www.sikerado.hu
Baji Balázs – fotó: www.sikerado.hu

A viadal honlapja szerint Baji 13.59 másodperc alatt ért célba. A győzelmet a kontinenselső orosz Szergej Subenkov szerezte meg 13.39-cel.

 

Ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktorna – Gyűjtés a fehérvári bazilika felújítására

A székesfehérvári Szent István Bazilika felújítására gyűjtenek a hétvégén hatodik alkalommal sorra kerülő ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktornán, amelyen a Miskolc először vesz részt.

A viadalon a szlovén Olimpija Ljubljana és az osztrák Graz 99ers szerepel még. Szombaton a két külföldi vendég 16, majd a két magyar klub 19 órakor csap össze. Vasárnap 15 órakor lesz a bronzmeccs, a finálé 18 órakor kezdődik. A torna egyben főpróba is, mivel a következő pénteken már kezdődik az osztrák pontvadászat (EBEL), amelyben a rájátszásba igyekszik a Fehérvár.

fotó: www.angelfire.com
fotó: www.angelfire.com

A torna szerdai sajtótájékoztatóján részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja, aki kiemelte: az emléktorna a csapatot, a várost és a szurkolókat egységbe tömöríti.
“Ifj. Ocskay Gábor élete sokaknak irányt mutatott, kiderült, hogy egy kisvárosi sportteljesítmény is lehet világraszóló. Sokan kaptak kedvet, bíztatást, hogy Gábor életútját kövessék a sportban” – mondta.
Látogatásának apropója volt az is, hogy a helyi Szent István Bazilika felújítására a püspökség és a város – a kormány 380 millió és Székesfehérvár 100 millió forintos támogatásán túl – közös gyűjtést hirdetett meg. Amint az államtitkár fogalmazott: asport révén találhatnak újabb támogatókat. A jótékony célra adakozni lehet a torna mindkét napján, a csarnokban kihelyezett urnákban.

 

Futópálya része lesz a Baradla-barlang

Idén ismét megrendezik Aggteleken, az ország legkülönlegesebb versenypályáján a Nomád Baradla Underground Trail futóversenyt, amelynek résztvevői nemcsak a világörökséghez tartozó aggteleki karszt erdeiben, hanem a mélyben, a Baradla-barlang egy szakaszában is futnak – tudatta a rendező Nomád Sport Alapítvány az MTI-vel szerdán.

Jövő szombaton harmadik alkalommal állhatnak rajtvonalhoz a terepfutás kedvelői Aggteleken. A rendezvény igazi kuriózum a honi futóesemények között, mivel a pálya majdnem 2,5 kilométeres szakasza a Baradla-barlang Vörös-tó ágában halad, amely Európa leghosszabb, kivilágított barlangja.

fotó: www.rfmlib.hu
fotó: www.rfmlib.hu

A különleges formavilágú, csillogó cseppkövekkel szegélyezett földalatti pálya legimpozánsabb helyszíne az Óriások terme, ahol zenére, reflektorokkal megvilágított hatalmas cseppkőoszlopok között futhatnak a sportolók.

A szeptember 13-i versenyen 16 és 34 kilométeres távot teljesíthetnek a kalandot keresők Aggteleken, mindkét pálya érinti a barlangot, a hosszabb távú futam a híres hucul ménes mellett is elhalad.

Emléktáblát kap Fűzy Ákos kosárlabdaedző Pécsen

Halálának első évfordulóján, vasárnap a család, a barátok, sporttársak és a város képviselői jelenlétében emléktáblát avatnak Fűzy Ákos kosárlabdaedző emlékére a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

“Fűzy Ákos a jelenünk része és alakítója, hiszen a múltban rengeteg örömöt szerzett nekünk munkájával, gazdagított és büszkévé tett minket sikerekkel, nagy győzelmekkel. Kezdeményezésem és hozzájárulásom a köszönet jele” – idézte a pécsi Polgármesteri Hivatal szerdai tájékoztatása az emléktábla ötletét felvető és a kivitelezésből anyagi részt vállaló tévériportert, Vujity Tvrtkót.

fotó: www.nemzetisport.hu
fotó: www.nemzetisport.hu

Csizi Péter országgyűlési képviselő, sportért felelős pécsi alpolgármester közölte, Fűzy Ákos élete teljében, még rengeteg megvalósítandó céllal, ötlettel, reménnyel telve, tragikusan fiatalon távozott. Éppen ezért lesz különösen fájó az emlékezés asportcsarnokban, egykori sikerei talán legfontosabb helyszínén, ahová hosszú éveken át ezer szállal kötődött – tette hozzá.

A nyilvános emlékezés vasárnap 13.45-kor kezdődik a sportcsarnok délnyugati előterében, a táblát a tavalyi baleset időpontjában, 14.02 órakor leplezik le. (MTI)

 

Hozzászólások