Amerikai palacsinta

Ismerni ismered, de el is tudod készíteni?

2016/05/24

Az amerikai palacsinta hazánkban is ismert, de mivel a saját, hagyományos receptünket jobban szeretjük, inkább azt sütjük. Pedig ez is finom!

Ha fel kellene állítanom egy palacsinta rangsort, akkor a dobogó első három helyezettje a holland, a magyar és az amerikai versenyző lenne. Mivel a magyart mindannyian ismerjük, a hollandhoz pedig nem találtam még jó receptet, ezért a bronzérmes kerül ma terítékre, majd később az asztalokra!

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál étolaj
  • 1 teáskanál lágy margarin

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a szódabikarbónát. Egy másik edényben a tojásokat, a tejet, az étolajat és a megolvasztott margarint felverjük, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. Felmelegítjük az olajjal megkent palacsintasütőt, ha meleg kb. 1/4 csészényit beleöntünk a masszából, és mindkét oldalát megsütjük.

Hozzászólások