Amerikai rakott reggeli

Ha ettől nem laksz jól, akkor semmitől!

2016/06/01

Az amerikai konyha meglehetősen kaotikus. Az viszont biztos, hogy szeretik a kiadós, laktató étkezéseket. Ezt támasztja alá ez a reggeli fogás is!

Tény ami tény, hogy ami náluk reggeli, az nálunk simán elmenne akár főfogásnak is. Az alábbi recept elvileg 8 has brutális telepakolására elég, de ha jól sejtem, akad egy-két olyan család a lehetőségek hazájában, ahol ketten beverik, és utána még éhesek maradnak. Viszont az alap ötlet remek, ráadásul szabadul variálható és kiegészíthető, úgyhogy kísérletezzetek bátran!

Hozzávalók:

  • 12 szelet bacon
  • 1/4 csésze vaj, olvasztva
  • 3 bögre pirított kenyérkocka
  • 2 bögre reszelt cheddar sajt
  • 6 tojás
  • 1 3/4 csésze tej
  • 1 kaliforniai paprika (bármilyen színű), kockára vágva
  • 1 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Helyezzük a bacont egy nagy, mély serpenyőbe. Süssük közepes hőmérsékleten, amíg az összes egyenletesen barna nem lesz. Csepegtessük le róla a zsírt, morzsoljuk picit össze, majd tegyük félre.
  2. Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra.
  3. Olvasszuk fel a vajat a mikróban vagy egy kis serpenyőben. Vékonyan kenjünk be egy tepsit növényi olajjal, tegyük az aljára a pirított kenyérkockákat, csorgassuk a tetejére az olvasztott vajat, majd szórjuk rá a sajtot.
  4. Törjük fel a tojásokat egy tálba, és keverjük össze őket a tejjel, paprikával, mustárral, sóval és borssal. Öntsük rá a másik tepsibe, és szórjuk rá a morzsolt bacont.
  5. Süssük az előmelegített sütőben 40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni 10 percig tálalás előtt.

Tipp: alufólia alatt egyenletesebben sül, és nem is tud kiszáradni.

Jó étvágyat!

Hozzászólások