Amerikai sajttorta málnaszörppel

A Super Bowl kedvenc édessége

2017/02/06

A tegnapi Super Bowl nézése közben az amerikaiaknál elkerülhetetlen volt a sajttorta málnaszörppel meglocsolva. Éppen ezért most elhoztuk a receptjét. 

Hozzávalók: 

  • 10 dkg vaj + a formához
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 2 ek kristálycukor
  • A krémhez:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg kristály cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 pohár tejföl (3,5 dl)
  • 50 dkg ricotta
  • málnaszörp a díszítéshez

Elkészítés: 

1. A tésztához a vajat lábasban felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a darált kekszet, majd a masszát belesimítjuk egy 24 cm átmerőjű, kivajazott tortaformába.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, majd simára keverjük a tejföllel és a ricottával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a ricottas krémbe. A masszát a tésztára öntjük, alufóliával letakarjuk, majd 140 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. Az alufóliát levesszük, és hagyjuk a tortát az elzárt sütőben kihűlni.

3. A hűtőben letakarva egy éjszakán át dermesztjük. Tálaláskor meglocsoljuk málnaszörppel.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások