Amerikai turnéra indul a V-Tech – exkluzív interjú!

Exkluzív interjú Kefirrel

2017/09/04

Októberben turnéra indul a V-Tech, ráadásul nem is akárhova, hanem Amerikába! A zenekar frontembere Kefir exkluzív interjút adott az RC Newsnak.

A V-Tech csillaga sok-sok éve ragyog a magyar zeneipar egén. Kefirrel az együttes frontemberével beszélgettünk arról, hogy hol tart most a zenekar és mik a jövőbeli terveik. Az énekes elárult nekünk egy hatalmas dolgot: amerikai turnéra indulnak októberben! 

Mit csinálsz mostanában? 
Fellépésekkel telnek a napjaim, kicsit a 2000-es éveket idézi a sok koncert, amikor aludni sem tudtam. Mi a nyolc megjelent albumunkkal azok közé a zenekarok közé tartozunk, akik le tudnak nyomni egy 3 órás fellépést csak saját dalokból. Lassan mi is az öregek közé tartozunk, ha ezt szempontnak tekintjük, hiszen erre többnyire csak a Republic és az EDDA képes. Jövőre már mi is 20 évesek leszünk…

16054541_895189_d5634d6419691d203f9af34c2cc7306e_wm

Számíthatnak a rajongók új dalra a közeljövőben?
Az új dalunkon március óta dolgozunk és mostanra lett kész. Ennek az az oka, hogy minden év elején van egy hosszabb thaiföldi utam. Addig is dolgoztak rajta a hangmérnökök. Négy éve nem volt új V-Tech dal, így nagy érdeklődést mutatnak szerencsére a rádiók és a tévék is a nemsokára készülő videoklipp iránt. 

Hol volt a legutolsó, nagy turnétok? 
Év elején volt egy Ausztrál turnénk a Kozmix zenekarral. Az útvonal úgy nézett ki, hogy Melbourne, Sidney, ismét Melbourne majd Gold Coast. Ez a turné csak magyaroknak szólt, meglepően jól sikerült. Ennyire távoli helyeken nem szokott általános lenni, hogy ennyire sikeresek a fellépések. Egyébként itt találkoztam egy egri barátommal akinek egy földije intézte a következő amerikai turnénkat…

Ami Amerikában lesz…
Októberben indulunk az amerikai turnéra, mely 1 hónapig fog tartani. Az előbb említett srácnak remek kapcsolatai vannak országszerte. Miamiból indulunk majd fellépünk Sarasotában a Magyar Fesztiválon, ahol már többször is voltunk, de még sosem léptünk fel. Ezután a következő állomás Daytona, ahol pont a világhíres motoros találkozó idején adunk koncertet a Boney M.-el együtt, ez direkt így lett szervezve. Daytona után következik Atlanta, Texas és Los Angeles. Több dalomat is elkészítettem angolul a turné miatt. Eddig egyébként azért nem léptünk fel Amerikában, mert egy úgynevezett művész vízum szükséges. Volt, akit már lecsuktak azért, mert nem ezzel állt színpadra. Munkavállalásnak minősül, tehát nem elég a turista vízum.

kefir2 

Mesélnél egy kicsit még a jövőről? 
Van egy vágyam, mely még nem biztos, hogy megvalósul: magammal vinném Amerikába a technikusomat, aki nem mellesleg nagyon jó operatőr. Így tudnánk forgatni egy filmet az egész turnéról, illetve a videoklip is elkészülhetne ott. Jövőre jubilálunk, tehát készülődik valami, amit még nem mondhatok el…Az biztos, hogy nagy durranásra számíthatnak az emberek és két új dalra a jövő nyári nagykoncertig. 

(fotók: femina.hu, v-tech.hu)

Hozzászólások