Amikor a nő megszűnik nőnek lenni

Ez történik, ha a gyermek felülír minden eddigit

2016/08/02

Egy gyermek születése a legcsodálatosabb dolog a világon. Ugyanakkor innentől fogva a nő és a férfi között sok konfliktushelyzet alakulhat ki, főleg ha a nő kiesik a szerepéből.

A kisbaba megszületése után már nem csak nő és férfi létezik, hanem anya és apa. Nem lesz annyi kettesben töltött idő, a gyerek mindenhol ott van. A lakásban, az ágyban, a nyaraláson. Az okos szülők ezt kihasználják és kiegyensúlyozott életet biztosítanak maguknak és a picinek is, a kevésbé érettek pedig belebolondulnak.

Félreértés ne essék, nem akarok bántani senkit, de szülés után általában a nők hibáznak. Természetesen közrejátszanak a hormonok is, de nem lehet mindent arra fogni. Miután világra jön a kicsi a nők 80%-a megszűnik nőnek lenni. A gyermek lesz az új szerelem, a férj háttérbe szorul. Ha rá sem nézel egész nap, ha meg sem kérdezed tőle, hogy telt a napja, jogosan érzi mellőzve magát. 

Több férfitól hallottam már, hogy a szülés után rá sem ismer a feleségére. Elhanyagolja magát (és itt most nem a néhány plusz kilóról van szó), zsíros hajjal várja haza párját, csak a szoptatós melltartó létezik és természetesen a szex kizárva. Lehet, hogy felháborító tény néhányotok számára, de a legtöbb félrelépés ebben az időszakban történik. Te azt hiszed, hogy a kapcsolatod a pároddal így teljesedett be igazán és a szerelmetek tovább él egy új kis életben. Ez igaz is, ám attól a szerető énedet nem kell kiölnöd magadból. Persze kifogások ezreit használhatod fel ha épp nincs kedved összebújni a pároddal: most alszik a gyerek, fáradt vagyok, zavar, hogy itt az anyád, stb.

Az, hogy a nő megszűnik nőnek lenni, nem csak a párkapcsolatra igaz. Egy kedves ismerősöm láttán ihletődtem meg, hogy megírjam ezt a cikket. A Facebook bejegyzéseinek 100%-a a két éves kislányáról szól. Mindemellett már a nevét is megvátoztatta a közösségi oldalon: Sárika anyukája (a nevek nem valósak). Ezen felül Apának és Anyának hivják egymást, a gyermek a profilképe, és mindennap azt olvasom, hogy, “végre egyedül pisilünk a bilikébe” vagy “mostmár egyedül mászunk fel az ágyra.” Nem! Te ugyanúgy Zsuzsi maradtál, a férjed pedig János. A gyerek megtanult bilibe pisilni, és egyedül mászik fel az ágyra. Csernus egyik könyvében olvastam, hogy az ilyen kijelentésekkel teljes mértékben degradálod a csöppséget, mert sosem őt dicséred, hanem magatokat. Ezeknek a kijelentéseknek később lesz meg a hatása, a gyermek sosem fogja önállónak, ügyesnek érezni magát.

Attól, hogy megszültél egy gyereket, egyéniség, feleség és nő maradtál. Édesanya lettél, de nem kizárólag a háztartásban van a helyed. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a kettő között, de nem lehetetlen. Nem a plusz 5 kiló miatt fog megcsalni a férjed, nem azért, mert nem koktélruhában várod otthon. Te is és ő is megérdemlitek, hogy az életetekben a harmónia is megmaradjon!

Hozzászólások