A férfiaknak is jár a virág, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy ennek még ők is örülni fognak! Kíváncsi vagy, hogyan tudod levenni a pasikat rózsával a lábukról?
A megoldás nagyon egyszerű, ahogy az lenni szokott, megint a hasukon át vezet az út. Készítsd el ezt a gyönyörű almarózsát, ami nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, de egyúttal ízletes finomság is. Ha éppen diétán vagy, esetleg gluténérzékenység gyötör, nyugodtan helyettesítsd a hozzávalókat a megfelelő változattal, az íz- és vizuális élmény mit sem fog változni ettől. Készen állsz? Ki mondta, hogy a virág csak ünnepnapokon adható?
Hozzávalók (12 db rózsa elkészítéséhez):
- 1 db nagy piros alma
- 1 l víz
- 1/2 citrom kifacsart leve
- 3 ek. baracklekvár
- 2 ek. víz
- leveles tészta
- fahéj
Elkészítés:
Az almát mosd meg alaposan, vágd félbe és szedd ki a csutkáját. Fordítsd húsával lefelé és vágd vékony szeletekre. Áztasd be egy liter citromos vízbe, és tedd félre egy rövid időre.
Közben a 3 evőkanál baracklekvárt 2 evőkanál vízzel elegyítsd el. Nyújtsd ki a leveles tésztát és vágd hat egyenlő csíkra. A tészta belső felét kend meg a lekvárral, a felső hányadára pedig helyezd rá az almaszeleteket. A tetejét szórd meg vékonyan fahéjjal.
A tészta alsó hányadát hajtsd fel az almaszeletekre, majd hengergesd fel a tésztát és a gyönyörű rózsa máris a szemed elé tárul. Muffin sütőben, 375 fokon süsd 35-45 percig. Hagyd kihűlni, a tetejét szórd meg porcukorral és máris meglepheted kedvesedet ezzel a látványos csokorral!
Jó étvágyat!