Amikor a vágy az úr

Ne hazudj magadnak!

2015/08/18

Azért nem mersz lépni, mert a saját korlátaid fogja vagy. A kísértés, amit legbelül érzel, hogy jó lenne megkóstolni azt a tiltott gyümölcsöt, csak az elfojtásaid hangos dübörgése a testedben, és már nagyon-nagyon ki akar törni. A vágy, egy harmadik fél iránt, megőrjít, ezért jobb, ha lépsz egy nagyot. De biztos, hogy az a helyes döntés?

Túlságosan mesébe illő elképzeléseim vannak arról, hogyan lehet egy életen át hűségesnek lenni. Talán azért is, mert még nem csináltam. Ha ott leszek, majd elmesélem, hogy képes voltam-e rá. Most azt gondolom, hogy igen, csak ezt olyan valakivel szeretném megélni, akivel a szerelmünk olyan magasságokban van, ahova csak kevesen jutnak el. Az én szerelmem örökké tart, szépen becsomagolva, masnival a dobozán, csak és kizárólag egyetlen emberért, egyetlen embernek. Neki szól. Úgy gondolom, képes vagyok hűséges lenni, egyetlen embert szeretni, megalkuvás nélkül. Ha vele vagyok, akkor nem kell más, mert minden szinten, minden porcikámban, minden vágyamban kielégít, én pedig őt. Abba beledöglenék, ha másnál kéne keresnie az örömforrást. Az a vágy, amit iránta érzek, mindent felperzsel.

szex (2)

– Ja, nagyjából két évig… Aztán nem bírod tovább.

– Parancsolsz?

– Egyszerűen arról van szó, hogy vannak, akik szembe néznek a valósággal, és tudomásul veszik, hogy nem lehet egy életen át kikerülni minden olyan helyzetet, amiben esetleg mással szexelnél, mint a szerelmeddel, és vannak, akik hazudnak róla…. a másiknak, maguknak, stb.. Vagy eldobnak egy életre szóló szerelmet, mert “korrekt vagyok, és mielőtt lefekszem mással, szakítok..” Ehelyett miért ne lehetne, hogy feküdjetek le együtt mással?!

– Vagyis van egy nő az életedben, akit szeretsz, aki a szerelmed. De előfordul, hogy lefekszel más nőkkel. És ő ezt tudja, tolerálja, sőt még be is száll harmadiknak?

– Miért ne feküdhetne le egy másik pasival, aki bejön neki? A szex szórakoztató, élvezni kell. Együtt is csináljuk, külön is, és együtt mással is.

szex

– De miért van szükséged másik nőre, ha szereted? Akkor szerinted mi a szerelem egyáltalán?

– Mikor valakit mindenkinél szebbnek látsz, mikor valaki a legjobb társaság Neked. Mikor valakivel bárhol vagy, nem érzed azt, hogy lemaradsz valamiről. Mikor minden gondját a sajátodnak érzed, és ha bántják, akkor Neked is fáj, ha Neki jó, akkor Neked is jó. Nincs szükségem másik nőre. A szex szórakoztató. Nem kell ezt túlmisztifikálni, ez csak szex. Amúgy meg, szerintem a férfiak sokkal romantikusabbak tudnak lenni, mint a nők.

– De akkor te mégis azt érzed, hogy lemaradsz valamiről, ha képtelen vagy nemet mondani akár csak egy szopásra is. Mindössze egyetlen egyszer fordult elő, hogy a férfi, akit szerettem, másik nővel volt. Nem kérek belőle, összeomlottam. Képtelen lennék végig nézni. Ezek nem gátak, vagy gátlások, nem érzem magam ettől még se jobbnak, vagy rosszabbnak, mint te. Ezek az elveim, és nem csapok be vele senkit, ha hűséges maradok.

– Hááát…Éppen azért van ez, mert abból indulsz ki, hogy akkora jelentőséggel bírt a férfinak, mint amekkorát Te képzelsz. És lehet,hogy már fél óra múlva azon agyalt, hogy ezért kár volt, ha kivertem volna nem fáradok el így. De Te árulásnak bélyegezted, pedig gyanítom, egy “társas maszturbáció” volt. És most azzal a tudattal él, hogy Te összeomlottál, és elveszített Téged. Nem az alapján lehet mérni valaki szeretetét, szerelmét, amit fentebb leírtam? Ez mind eltűnik egy pillanat alatt azért, mert mondjuk részegen egy buliban valaki a szájába vette a farkam, jól éreztük magunkat 20 percig, aztán mindenki ment tovább a dolgára?

szex (4)

– Igen. El. Mert az intimitás, amit a mi kettősünk alkot, ami mint egy burok, körbevesz minket, megbomlik. Mint egy fertő, egy ponton bejut ez a féreg, és belülről válik a martalékával az a szövetség, amit mi ketten magunknak alkottunk. Akkor mi a hűség? Hova a nagy szavak, a ‘szeretlek’, a ‘csak te kellesz’? Minek az ígéretek?! Nem! Persze, tudom, hogy létezik olyan, hogy csak szex. De olyankor nem tartozom senkihez, kiélem a vágyaimat, aztán felkelek és tovább megyek. Ha van párom, akkor ezt vele élem meg. Az lenne csak az igazán szörnyűséges, ha vele képtelen lennék ezt megtenni! Szerintem azok az emberek áltatják magukat, akik benne vannak egy olyan kapcsolatban, ami eleve velejéig romlott és máshol keresik a boldogságukat. Amiről te beszélsz, az csak önmagad felmentése, egy önigazolás arra az esetre, ha félrekúrnál, pedig otthon vár a kedvesed. Ez ösztön, megfűszerezve egy kis nárcisztikus hajlammal, birtoklási- és hatalomvággyal. Ha otthon nem kapod meg azt, amire szükséged van, akkor igenis tessék szépen tovább állni, mert azzal valóban két embert csapsz be. De ha van valaki melletted, aki úgy szeret, ahogy vagy, és úgy adja magát neked, amilyen ő meztelen valójában, akkor képtelenségnek tartom, hogy nem legyőzhető az a vágy, ami egy másik punciba hajt.

Hozzászólások