Amikor a jó szex ereje határozza meg a napod

Milyen hatással van rád a jó szex?

2014/06/24

Ki ne ismerné azt a leírhatatlan érzést, amikor egy jól sikerült éjszaka vagy egy kifejezetten kellemes reggeli szeretkezés után elhagyja a szerelmi fészket, de a gondolatai még mindig az előtte történtek körül cikáznak.

A hódítást követő első lépések valóságos diadalmenetként hatnak, amely során elégedettség és boldogság ül ki az ember arcára. A Durex és a MoFilm közös kisfilmjében is ilyen szerelmeseket láthatunk, amint kilépnek az ajtón. De mi okozza ezt az eufóriát?

Dr. Erős Erika szakértő (FECSM) szerint mind a nők, mind a férfiak egyetértenek abban, hogy az egész napjukat meghatározza, ha egy jól sikerült éjszakát követően párjuk mellett ébrednek, vagy ha a reggel is egy jó szeretkezéssel indul.

A szeretkezésnek számos testi, illetve lelki hatása lehet, ami nemenként és egyénenként egyaránt változhat. A szakértő szerint a nők általában úgy fogalmaznak: „szebbnek, vonzóbbnak érzik magukat” és úgy érzékelik, hogy mások is észreveszi rajtuk a gyönyört, amit az elmúlt órák okoztak nekik.A férfiakat hasonló bizsergés szokta átjárni, de róluk a tesztoszteron emelkedettsége sugárzik.

„Az általános szex utáni állapotot nehéz pontosan körülírni, azonban talán a testben szétáradó jóleső ellazultság, és egyben energikus érzés, a könnyed légzés valamint a hasi bizsergés, amivel leginkább jellemezhető” – mondta Dr. Erős Erika.  „Ezt az emelkedett és boldogsággal teli lelkiállapotot tükrözi a filmben is látható, magabiztosságot sugárzó testtartás, az emelt, büszkeséget sugalló fejtartás és egyenes tekintet, valamint az elégedett arckifejezés, amelyben gyakran van egy enyhe kihívás is” – tette hozzá a szakértő.

Ez utóbbi teszi teljessé a filmen is látott diadalmenetet, mely során akarva-akaratlanul is tudatjuk környezetünkkel, hogy igenis fergeteges szexuális élményben volt részünk, mely akár egész napra is energiával tölt fel bennünket.

Hozzászólások